€ 0,00

Over boksen

Boksen is een vechtsport welke op verschillende niveaus kan worden beoefend,  van recreant tot olympisch niveau!  Boksen is een sport waarbij uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, concentratie en tactiek van belang zijn. De boks sport wordt zowel door mannen als vrouwen beoefend waarbij onderscheidt wordt gemaakt in niveau en gewichtsklassen. 

De niveau-klassen zijn N (nieuwelingen) , Senioren C, B en A. A is hierbij de hoogste klasse. De klasse wordt bepaald aan de hand van het aantal gewonnen wedstrijden. De gewichtsklassen bij de amateurs zijn 11, bij de dames 14 en bij de professionals 14.

Tijdens de training en wedstrijden worden er ter bescherming handschoenen gedragen gecombineerd met gebitsbeschermer en hoofdbeschermer.  De handschoenen zijn bedoeld ter bescherming van de handen. De meeste boksers,  ook in Nederland, beoefenen de sport op recreatief niveau. Vaak wordt er gebokst als conditietraining, krachttraining of om 'de gedachten op zij te zetten'. Deze fitness variant van de bokssport is bijzonder effectief door de hoge intensiteit. Voor een algemene bokstraining zijn de bokszakken ideaal. De bokszakken zijn er in vele kwaliteiten en worden gevuld afgeleverd. Om je handen te beschermen adviseren wij zogenaamde balhandschoenen te gebruiken. Voor snelheidstraining kun je het beste een speedball in combinatie met een speedbalbord gebruiken. Het speedbalbord wordt daarbij tegen de muur bevestigd. Voor het zogeheten 'sparren' zijn de meeste bokshandschoenen uit ons assortiment geschikt. Ook hebben wij een uitgebreide collectie materialen om je bokszak op te hangen voor een solide bevestiging.