€ 0,00

Welke vorm kies ik?

Ideaal, een infraroodcabine thuis! Je hoeft de deur niet meer uit als je na een drukke dag even van rust en weldadige warmte wilt genieten. Je lichaam (en geest) zijn je dankbaar!

De gewoonte van mensen om na bijvoorbeeld het sporten de sauna in te duiken is er natuurlijk al eventjes. Maar tegenwoordig vind je in steeds meer sportscholen ook de infraroodcabine. Als je je wat grieperig voelt of wat al te fanatiek hebt gesport en dus last hebt van stijve spieren; Na een half uurtje in de infraroodcabine zijn al je klachten verdwenen! Inmiddels laten ook steeds meer consumenten een infraroodcabine thuis plaatsen.

Natuurlijk was het al langer bekend dat infraroodstraling een therapeutische werking heeft; Wie kent nou niet de ouderwetse "rode lamp" die op een pijnlijke spier werdt geplaatst? Reumaklachten verminderen, spierpijn verdwijnt en ook voor huidziekten zoals acne of psoriasis heeft de infraroodstraling een heel positief effect. Natuurlijk werkt de cabine ook weerstandverhogend en heerlijk ontspannend! Favoriet muziekje op en... relax! Supergezond en weer eens even iets anders dan een avondje "zappen" langs alle tv zenders! Je ziet; Er zijn echt meerdere positieve factoren om een Infraroodcabine aan te schaffen. Met de drukte van alledag is dus dagelijks eventjes ontspannen in een warme, gezonde omgeving geen overbodige luxe,  maar een "must".

De voordelen op een rijtje;

  • Bevordert de afvoer van toxische afvalstoffen
  • Stimulatie van bloedcirculatie en stofwisseling
  • Geeft je een gezonde huidskleur
  • Afvallen
  • Bevordert het herstel van blessures
  • Goed tegen acne, eczeem & psoriasis
  • Bevordert wondgenezing
  • Helpt bij stress en vermoeidheid
  • Heeft een lagere temperatuur en luchtvochtigheid


Welke vorm?
Warmte kan op verschillende manieren overgebracht worden. Via direct contact, via een tussenmedium (water, lucht, olie etc.) of via straling. De traditionele “natte “ sauna werkt, net als de langgolvige (IR-B) infraroodcabine, volgens het principe van een tussenmedium, in dit geval lucht. De langgolvige infrarood-elementen verwarmen de lucht en vervolgens de personen en wanden. De kortgolvige (IR-A) infraroodcabine daarentegen werkt volgens het principe van straling. Want wie kent niet de ouderwetse (maar nog steeds gebruikte) rode lamp, die op een pijnlijke spier werd gezet.  Hoe je zelf direct kort- en langgolvig kunt onderscheiden; Als je een infraroodcabine inschakelt en binnen 10 seconden de complete werking van de cabine hebt, praten we over een kortgolvige (IR-A) infraroodcabine. Bij kortgolvige cabines praten we niet over temperatuur, omdat deze relatief laag blijft, ca. 35-55 graden. Door verwarming van lichaam en wanden is de temperatuur uiteindelijk toch zeer aangenaam.

Deze straling is zeer effectief voor mensen met spier- en gewrichtsaandoeningen.Op het moment dat een cabine een tiental (of meer) minuten nodig heeft om op temperatuur te komen praten we over een langgolvige (IR-B) cabine. Deze infraroodstralen dringen ook door in de huid , maar lang niet zo diep als de IR-A straling. Door de relatief hoge temperatuur, mogelijk tot ca. 80 graden, gaat men transpireren met alle positieve gevolgen.