€ 0,00

Meer over Sparden...

Wanneer je interesse hebt in een infrarood cabine, dan ben je bij Suncenter Leuvenheim aan het juiste adres. In de Sparden lijn bieden wij verschillende soorten Infrarood cabines.  De uitstekende prijs- kwaliteit verhouding binnen deze lijn heeft al vele mensen een heerlijk stukje ontspanning thuis gebracht. De cabines van Sparden kenmerken zich door;

 • Eenvoudige montage, stekkerklaar
 • Kan overal in huis geplaatst worden (Badkamer, Garage, Zolder, Kelder)
 • Een stopcontact is voldoende: 220-230 volt, 16 Amp
 • Relatief laag energieverbruik 
 • Zeer korte opwarmtijd: ca 10 minuten
 • Gering onderhoud

Infrarood cabines zijn bekend om hun therapeutische waarde. Uit onderzoek blijkt dat  het gebruik van de Infrarood cabine een gezonde bloedcirculatie bevordert en toxische stoffen versneld laat afvoeren. Tevens geeft een infrarood cabine verlichting bij reuma, spierpijn, gewrichtspijn, maar helpt ook tegen slapeloosheid en stress. Sparden bied je verschillende Infraroodcabines aan die geschikt zijn voor 1 tot maximaal 5 personen. Bij Sparden heb je ook de keuze uit vele verschillende soorten en maten Infraroodcabines. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de exclusieve Smart lijn of de traditionele Sparden Infraroodcabine.       

ERKEND HOUT;
Vrijwel al onze producten zijn vervaardigd uit Hemlock en Red Cedar hout. Deze erkende en gerenommeerde houtsoorten komen veelal uit de Canadese en Finse bossen. Deze door Sparden gebruikte houtsoorten zijn een garantie voor kwaliteit en duurzaamheid en zijn daarom ook voorzien van het FSC keurmerk.   

 • Hemlock;
  Veel van de cabines worden gebouwd uit Hemlock, een in het hoge noorden gegroeide naaldhoutsoort; uit de uitgestrekte wouden van het noorden van Canada. Het lijkt wel een beetje op Oregon Pine maar is lichter van kleur.  Hemlock werd enige tijd gepropageerd als een niet-tropisch alternatief voor meranti. Maar omdat de duurzaamheid wat minder is, is een goede detaillering en afwerking essentieel! Alleen Hemlock en Red Cedar hout voldoen aan de hoge eisen die wij stellen om een duurzame en comfortabele cabine te bouwen. Door de extreem grote temperatuur verschillen in het hoge noorden groeien de stammen zeer traag, waardoor het hout een karakteristiek en bijzonder hoog weerstandsvermogen heeft, een hoge vezeldichtheid en een uitstekende samenstelling. Het hout wordt gezaagd uit de beste gedeelten van de stam, geselecteerd en daarna spanningsvrij gedroogd tot een vochtgehalte van 12%. Na het bewerken van het hout zijn de schroten voorzien van een luxe softline profiel en een extra lange messing en diepe groef van 12mm, zodat de schroten onderling tijdens de soms extreem hoge temperaturen vrij kunnen werken. Hemlock is een sterke, stabiele houtsoort met een fijne structuur, een uiterst gering harsgehalte en goed te bewerken. In tegensteling tot bijvoorbeeld fichte- of vurenhout is hemlock vrij van noesten. Hemlock is met zijn geelbruine kleur in tegenstelling tot bijvoorbeeld cederhout stabieler qua kleurschakering en heeft een warme uitstraling.  Hemlock zorgt voor een gelijkmatige warmteafgifte. Hemlockschrootjes zijn prima voor infrarood cabines: er komt geen hars uit.
   
 • Red Cedar;
  Lichtroze naaldhoutsoort van de Canadese en USA westkust. De beste producties komen uit de Canadese provincie British Columbia, een provincie zo groot als Europa.  Red Cedar is zacht, maar erg duurzaam. Het krimpt en zwelt weinig waardoor het zeer geschikt is voor infrarood cabines. Red Cedar heeft een buitengewoon lange levensduur, maar is een wat zachtere houtsoort. Red Cedar is een premium sauna houtsoort. HET BESTE SAUNA HOUT WAT VERKRIJGBAAR IS!  Omdat; 
 • De infrarood straling beter weerkaatst. 
 • Red Cedar schimmel en bacterie dodend is. 
 • Het van nature zeer lekker ruikt.
 • Het heeft een open celstructuur en hierdoor een onovertroffen isolerende werking. 
 • Bijna niet 'werkt' en zeer duurzaam en vochtbestendig is. 

White Ceder, Yellow Ceder of Ceder zijn absoluut niet te vergelijk met Canadees Red Cedar! Deze houtsoorten zijn namelijk familie van Hemlock, laat je dus niet misleiden dat deze houtsoorten dezelfde werking hebben als Canadees Red Cedar.  

Zoals misschien bekend, bestaat infrarood straling uit verschillende golflengtes. Alle stralers die in onze infrarood sauna’s zijn gemonteerd, geven een verzameling van infrarood straling: korte golf, middengolf en lange golf. Het verschil tussen de stralers zit hem in de percentages van de drie soorten straling. De techniek achter de verschillende stralers is in de basis gelijk: door een elektrische weerstand onder spanning te zetten, wordt stralings- warmte opgewekt. Meestal bestaat een weerstand uit een metalen draad. Om de weerstand zit een laag van thermische isolatoren zodat de hitte van de weerstand niet rechtstreeks aan de buitenkant wordt doorgegeven.  Hieronder geven wij een uitgebreide uitleg per type straler. In de showroom staan de diverse cabines met verschillende stralers opgesteld. Op basis hiervan kun je zelf tot een keuze komen.  
 

 • Magnesiumoxidestralers en Incoloy stralers;
  De magnesiumoxide- en Incoloy stralers geven lange en middengolf infrarode straling. De opbouw van magnesiumoxidestralers en Incoloy stralers wordt meestal uitgevoerd met een RVS, aluminium of Incoloy huls om de weerstand. De diameter van de buis is ongeveer 7 mm en de wanddikte 0,3 mm. Binnenin en rondom de spiraalweerstand zit magnesium oxide dat onder druk wordt samengeperst. Op de buitenkant van de metalen buis wordt soms een dunne laag keramische coating gezet.  In tegenstelling tot de keramische stralers kunnen metalen stralers in verschillende vormen gebogen worden, zoals bij de zogenaamde U of M elementen. Op deze manier worden de gewenste frequenties infrarode straling bereikt. Deze stralingselementen combineren dieptewerking en stabiliteit door een aandeel van 95% in het lange golf IR-C bereik en 5% in het middengolf IR-B.  
   
 • Keramische stralers;
  De keramische stralers bestaan uit buizen van 30 tot 65 cm lang en hebben een diameter van 12 tot 14 mm. De buizen zijn opgebouwd uit wit of zwart keramiek. De wanddikte van de buis is ongeveer 2 tot 3mm. Keramiek is klei dat op een zeer hoge temperatuur gebakken wordt. In de huls zit een samengeperst mengel van mineralen, zand en magnesiumoxide. In de kern van de straler zit een spiraalvormige, metalen draadweerstand. Om elke afzonderlijke straler zit een reflecterende behuizing, gemaakt van gepolijst aluminium.  Keramische stralers geven hoofdzakelijk lange golfstraling in het IR-C segment. Met name infrarood sauna’s uit het goedkopere segment zijn voorzien van deze stralers.  
   
 • Full spectrum straler;
  De bekendste full spectrum stralers zijn de Philips Vitae Low Glare lampen. In tegenstelling tot de magnesium oxidestralers, de Incoloy- en keramische stralers, geven full spectrum stralers zichtbaar oranje-geel licht. In plaats van een keramische of metalen huls is de weerstand omringd door een glazen buis, net zoals bij een halogeenlamp. Ook worden er geen thermische isolatoren zoals zand of magnesiumoxide gebruikt rond de weerstand. Vitae Low Glare lampen van Philips geven maximaal 20% IR-C lange golf, 60% IR-B middengolf en 20% IR-A korte golfstraling af. Een full spectrum straler kan om veiligheidsreden voorzien worden van een speciale filter, meestal gemaakt van Robax. Philips Vitae lampen geven maximaal 20% korte golfstraling af. Hierdoor kan het lichaam veel sneller opwarmen en ligt de efficiëntie in tijdsduur een stuk hoger. Een infrarood cabine die is uitgerust met dit type stralers, hoeft voorafgaand aan gebruik niet opgewarmd te worden. In een tijdbestek van 15 minuten haal je een grotere dieptewerking dan in een andere cabine in een half uur tijd.  Pure korte golfstralers worden alleen toegepast in de medische wereld, door fysiotherapeuten en in sportcentrums. Men werkt dan altijd met de Vitae lampen van Philips en gebruikt een tijdsklok die op een maximale duur van 15 minuten wordt gezet. Deze professionals gebruiken de lampen vanwege het positieve effect dat ze hebben op ons lichaam. Onderzoeken tonen aan dat full spectrum stralers dieper op ons lichaam inwerken. Er zijn zelfs bronnen die een inwerking van 5 millimeter melden. 

De maximale verblijfsduur in een infrarood sauna met korte golfstralers is vijftien minuten. Het voordeel van mentale ontspanning, extra gestimuleerd door muziek en geur- en kleurtherapie, is in dit soort cabines minder groot dan in andere cabines. Elk voordeel heeft een nadeel, zullen we maar zeggen.  In een cabine met magnesiumoxidestralers of Incoloy stralers wordt het geleidelijker warm waardoor je lichaam zich aan kan passen. Samen met muziek, aroma- en kleurtherapie kun je je in dit soort cabines beter ontspannen.