€ 0,00

Meer over Nobel...

De onderscheidende kwaliteit van Nobel infrarood sauna's;
De behoefte aan ontspanning van lichaam en geest is in onze moderne samenleving erg groot. Een infrarood sauna in eigen huis of tuin is momenteel een van de meest effectieve en populairste manieren voor functionele ontspanning.

De huidige diversiteit in het aanbod van infrarood sauna's is echter zeer groot en de toepasbaarheid is voor iedereen verschillend. Dat maakt het veelal niet gemakkelijk om een verantwoorde keuze te maken omtrent de verschillende materiaalsoorten en technologieën waarmee de sauna uitgerust dient te zijn voor de unieke persoonlijke situatie.

Om helderheid te scheppen in de complexiteit en diversiteit van de vele beschikbare infrarood sauna toepassingen, heeft NobelSaunas gekozen voor flexibele keuzemogelijkheden in afmetingen, houtsoorten, infrarood technologie en en een uitgebreid scala aan variabele opties en accessoires. Al onze saunacabines  zijn voorzien van kwalitatief hoogwaardige componenten, modern design en een subliem afwerkingniveau. Wij bieden tot 25 jaar garantie en  waar nodig leveren wij toegewijde service op locatie.

Het traditionele Finse sauna principe is extreem hoge opwarming van de omgevingstemperatuur wat een zgn. 'koortseffect' teweeg brengt. Door verhoogde bloedsomloop ontstaat hevige transpiratie waardoor afvalstoffen sneller uit het lichaam verdwijnen. In tegenstelling tot de traditionele sauna werkt infrarood warmte rechtsreeks in op het lichaam waardoor je sneller en heviger transpireert bij veel lagere temperaturen. Dit bespaart tijd en verhoogt het algehele comfort van de saunagang. Infrarood warmte ontspant vastzittende spieren tot op het diepste niveau. Hierdoor worden de gewrichten ontlast wat een totale souplesse en vitaliteit van het lichaam bevordert.

Een infrarood sauna is zeer betaalbaar in aanschaf en verbruik, neemt weinig tijd en ruimte in beslag en behoeft geen krachtstroomvoorziening. Hierdoor is de aanschaf van een infrarood sauna erg toegankelijk en  kan deze vrijwel overal geplaatst worden. Het is dan ook niet verrassend dat een infrarood sauna in eigen huis of tuin de laatste jaren zo'n sterke opmars doormaakt