€ 0,00

Nobel Nieuws!

Februari 2013;
Er zijn een aantal flinke innovaties doorgevoerd binnen de Nobel Infrarood Sauna serie ter verbetering van de productkwaliteit. Hieronder volgt een overzicht van de inmiddels doorgevoerde innovaties en productverbeteringen:  

 
NIEUW! NobelFLEX Heaters 
NobelFLEX Heaters bestaan uit een armatuur/reflectorbak met daarin een Magnesiumoxide straler én een Full Spectrum straler (2 heaters per armatuur dus het dubbele aantal heaters!). Elke NobelFLEX Heater unit is afzonderlijk schakelbaar naar de volgende 3 standen:  
  • Full Spectrum (korte-middenlange golf)
  • Magnesiumoxide (middenlang-lange golf)
  • Uit-stand (zo kunnen mensen met spataderen de beenstraler bijvoorbeeld uitschakelen) 
     
  •  Voor een snelle intensieve en therapeutische infrarood sessie gebruik je de Full Spectrum heaters
  • Voor een ontspannings- (Detox-) saunagang gebruik je de Magnesiumoxide heaters  
Daarnaast is de intensiteit van de heaters te reguleren op 70%, 80%, 90% of 100% van de totale capaciteit via de vermogensregelaar op het bedieningspaneel.  Met NobelFLEX Heaters is de Nobel Infrarood Sauna altijd flexibel op maat instelbaar voor elke persoonlijke situatie. Het betreft een unieke innovatie, welke alleen bij NobelSaunas verkrijgbaar is.  
 
Extra bankbreedte 5 cm
Op verzoek van vele dealers en klanten hebben we de bankbreedte voor de gehele serie met 5 centimeter verbreed. Naast meer comfort past hiermee ook de optionele ergonomische ruggensteun in zijn geheel overdwars op de bank.       
 
Verbetering houtkwaliteit en wanddikte
Nobel heeft als enige aanbieder strengere eisen gesteld aan het behandelingsproces van het hout, zoals droogtijden en houtselectie van de beste houtdelen. Daarbij zijn tevens de wanddiktes verbreed tot max. 43mm. Hiermee is de stabiliteit en degelijkheid toegenomen, wat direct in het opbouwproces al merkbaar is. Het blijft een natuurproduct, maar vanaf nu zijn er binnen de Nobel Serie aanzienlijk minder splinters en oneffenheden in het hout te vinden.   
 
Red Cedar achterwanden i.p.v. hardboard plaat
Zoals u weet zijn de achterwanden van de Nobel Serie uitgerust met een hardboard plaat. Als de klant een Red Cedar model koopt vanwege plaatsing in een vochtige ruimte, dan is het echter niet helemaal correct als de achterzijde van goedkoop hardboard is. Voor de modellen in de Red Cedar uitvoering  zijn alle wanden nu voorzien van Red Cedarhout, dus geen hardboard meubelplaat meer aan de achterzijde bij de Red Cedar modellen.   
 
Vloerheater
Alle Nobel cabines zijn vanaf heden uitgerust met een vloerheater.
Dit wordt als optie aangeboden voor een meerprijs van 75 euro incl. BTW.