€ 0,00

Lees meer...

Eind 2008 is Supertan in Nederland geïntroduceerd, en vanaf dag 1 staat  Supertan al in de spotlights. Supertan verschilt van reguliere zonnecosmetica door de bijzondere lijn producten en daarnaast haar inventieve aanpak. Supertan weet zich sterk te profileren door zich te laten zien op in het oog springende events zoals de Amsterdam International Fashion Week  en de Millionairs Fair, maar weet zich daarnaast ook sterk te maken door een betere voorlichting over verantwoord gebruik van UV-licht. Ook weten ze zich op een opvallende manier in de kijker  te spelen op belangrijke vakbeurzen als de jaarlijkse Fitness & Health beurs en de Beauty Vakbeurzen  in Jaarbeurs Utrecht.

  supertan op Facebook!

Supertan bestaat uit de drie lijnen waaronder Supertan Pinkline met heerlijke frisse en tropische geuren, Supertan Slimline met een afslankende en verstevigende werking en Supertan Luxury Endorfine met verschillende bronzers. Met de producten van Supertan kan het maximale uit de verantwoorde zonnebanktijd gehaald worden: Door de accelerators en bronzers in Supertan wordt je huid sneller bruin in een korte tijd ! 

De manier om een mooie bruine kleur te krijgen onder de zonnebank, is door SUPERTAN te gebruiken. Door de speciale ingrediënten wordt de huid extra gestimuleerd waardoor je huid sneller bruint.  Dus minder lang onder de zonnebank met een beter resultaat. 

Waarom cosmetica gebruiken?
Het moet niet maar het is wel verstandig! Door het zonnen droogt je huid uit, je huid verliest dus vocht .
Vervelende gevolgen van een uitgedroogde huid;

• Door het vochtverlies gaat je huid er ouder uitzien (huidveroudering)

• Je wordt minder snel bruin

• Je verliest sneller je bruine kleurtje

Wat kun je er aan doen?
Door je in te smeren met een vocht regulerende en bruiningsversnellende crème kun je dit voorkomen. Deze crème zorgt ervoor dat de huidveroudering vertraagd wordt en de bruiningsversnellende crème zorgt ervoor dat je pigment aanmaak gestimuleerd wordt, hierdoor wordt je dus sneller, dieper en langer bruin. Gebruik in ieder geval geen crème met beschermingsfactor (spf) of een bodymilk. Als je wel een crème met spf gebruikt loop je de kans dat je niet bruin wordt onder de zonnebank, wel kan je deze crème met beschermingsfactor gebruiken als je littekens hebt die gevoelig zijn,en als je last hebt van pigmentvlekken of een tatoeage hebt.

Hoe lang is zonnecosmetica houdbaar?
De meeste cosmeticaproducten zijn lang, maar niet onbeperkt, houdbaar. Om de gebruiker van cosmetica hierover te informeren, staat een houdbaarheidssymbool of datum op het product afgedrukt. Op producten die ongeopend korter dan 30 maanden houdbaar zijn, staat aangegeven 'bij voorkeur te gebruiken voor ...' Het houdbaarheidssymbool geeft aan: de periode van minimale houdbaarheid na openen, waarin het product in optimale kwaliteit kan worden gebruikt. Je kunt het symbool vinden op de verpakking of het etiket van het product. De minimale houdbaarheid wordt aangeduid met het aantal maanden (M). Bij zonnecosmetica is het zo dat de beschermingsfactor in de tijd terug kan lopen. Dit proces wordt versneld door bijvoorbeeld warmte, zon of als er zand in het product is gekomen. Echter de fabrikant houdt hiermee rekening als hij de houdbaarheid etiketteert. Daarom kun je ervan uitgaan dat het product na opening gedurende de gehele periode dezelfde bescherming biedt als op het product is aangegeven.

Wat zijn accelerators?
Het bruinen van je huid gebeurt onder de zonnebank en in de zon door uv-A en uv-B straling. Uv-B zorgt ervoor dat er in je huid de prikkel ontstaat dat je pigmentcellen pigmentkorrels gaan aan maken. Vervolgens zorgt uv-A straling voor de omzetting van deze korrels in die mooie bruine kleur. Accelerators zorgen ervoor dat dit proces zo goed mogelijk word gesteund. Zeker bij een lichte of moeilijk bruinende huid, kun je dus het beste een product gebruiken dat voornamelijk accelerators bevat.

Wat zijn bronzers? Uiteraard willen we allemaal het liefst in 1 x bruin zijn. Helaas is dit nog steeds niet mogelijk. Wel is het nu zo dat de kleuringskwaliteit van de huidige bronzers goed tot zeer goed zijn te noemen. Ook hierin kun je kiezen voor een product met enkele bronzers (licht gekleurde huid) tot meervoudige bronzers (makkelijk kleurende huid). Pas wel even altijd op met een bronzer. Het advies is wel om na het insmeren je handen te wassen, ter voorkoming van eventuele vlekvorming tussen de vingers.

Wat is Tingle?
Tingle stimuleert de doorbloeding van de huid doordat deze warm wordt en dus sneller bruint. Door de warmte gaat je bloed sneller stormen (meer zuurstof ontwikkeling in je bloed), door een goede doorbloeding bruint de huid sneller. Hetzelfde als je lekker buiten aan het sporten bent dan bruin je ook sneller. Wees altijd erg voorzichtig met je gezicht. We adviseren je hiervoor liever de face accelerator te gebruiken.

Wat  doet collageen?
Het bevordert de stevigheid en elasticiteit van de huid die na het 27e levensjaar afneemt. Het is echter wel noodzakelijk om het vaker te gebruiken wil het resultaat geven! 

After Sun? Waarom?
In de zon en zonnebank zit uv-a en uv-b en infraroodstraling. Helaas hebben deze allen ook de eigenschap dat de huid hierdoor vocht verliest. Belangrijk voor je huid is dus om na afloop van je zonnebad of zonnebank sessie je huid weer te verwennen met een vocht inbrengende bodylotion.  Hierdoor zal je kleur en je huid er langer mooi uit blijven zien.

TIP: Gebruik na het zonnebaden een goede aftersun zodat je de huid na het zonnebaden extra hydrateert. De Aromatic Pears & Apples Aftersun van de Supertan Pinkline ruikt niet alleen heerlijk maar zorgt er ook voor dat je kleurtje langer blijft zitten.