€ 0,00

Het hart van je sauna...

Een saunaoven en besturing vormen gezamenlijk het hart van je saunacabine.
Vele zaken bepalen de juiste keuze van een oven; het benodigde wattage, de inbouwruimte en plaats, de diepte van de steenkorf, de gebruikte materialen, het design en natuurlijk je persoonlijke wensen aangaande de manier van besturen, het gewenste klimaat en het uiterlijk van de oven. Wij bieden je een scala aan ovens waar aan vrijwel elke wens kan worden tegemoetgekomen. Het assortiment ovens is inmiddels zo groot dat het vrijwel onmogelijk is alle beschikbare ovens te laten zien. Heb je speciale wensen of vind je door jou gezochte oven niet op deze site, bespreek dit dan met ons, mogelijk kunnen we je toch helpen!

SAWO sauna-ovens
Waar kunnen ovens beter worden geconstrueerd dan in het land van de oorsprong van de sauna? De Finse saunafabrikant SAWO is een van de hardst groeiende en grootste fabrikanten van sauna ovens en accessoires in de wereld. Een positie die zij enkel heeft bereikt door de zeer hoge constante kwaliteit van haar ovens en de grote duurzaamheid ervan. SAWO ovens zijn altijd uitgevoerd met een superieur chroomstalen mantel en worden vergezeld van speciale Olivin Diabase saunastenen.

ELECTRISCHE OVENS; 
De meeste sauna's zijn voorzien van een electrische oven. 
Het steenreservoir moet regelmatig worden overgoten met water om stoomontwikkeling te krijgen.

MINI           

 

 

   

De Mini is speciaal ontworpen voor gebruik in kleine sauna’s. Zeer compact in design en een grote flexibiliteit (de besturing kan zowel links als rechts aan de oven worden gemonteerd) De 3,6 kW is ook beschikbaar met een besturing op de voorzijde. De opgebouwde besturing is uitgerust met ingebouwde verlichting. Zogewenst is ook een model voor externe besturing beschikbaar. Ondanks haar compacte bouw geeft de mini haar gebruikers het volle plezier van een echte Finse sauna. Leverbaar in 3 en 3.6kW

SCANDIA

 

Een degelijke en compacte saunaoven  zowel met opgebouwde besturing (zie Mini) als zonder leverbaar. De oven is uitgerust met een diepe steenkorf en een robuuste mantel.

SCANDIA PROFESSIONAL

 

 

Speciaal ontworpen voor de compacte sauna die zeer intensief en/of professioneel wordt gebruikt. De oven is voorzien van speciale elementen die zijn ontworpen voor een zware belasting. De Scandia wordt uitgerust met een extra diepe steenkorf en een robuuste mantel en is leverbaar met en zonder opgebouwde besturing.  

SAVONIA

 

 

De Savonia ovens zijn ontworpen voor grotere sauna’s en geschikt voor professioneel gebruik. De robuuste constructie weerstaat extreme temperaturen en is vrijwel onderhoudsvrij. De staande ovens zijn voorzien van verstelbare poten. De steenkorf bevat maar liefst ca 50 kg 

SUPER SAVONIA

 

 

Voor grote (openbare) sauna’s. Een zeer duurzame en robuuste constructie. De staande ovens zijn voorzien van verstelbare poten. Met maar liefst 9 elementen en 75kg stenen garandeert de oven ook bij zeer intensief gebruik een hoge stoomopbrengst.

SUPER SAVONIA V12

Als Super Savonia, echter nu met 12 elementen en ca 100 kg stenen
 

KLIMA OVEN; 
Er zijn ook ovens met een separaat stoom- segment ( ook wel Klima-, Biomat- of stoom oven genoemd), daarmee kun je verschillende saunaklimaten creeeren; de normale traditionele  droge of natte sauna of een saunabad met een lage temperatuur en juist een hoge luchtvochtigheid. Op een apart schaaltje kan water met een concentraat worden gegoten.

MINI COMBI

 

Kleine ovens met een ingebouwd water/stoomreservoir. De traditionele saunaoven wordt hier voorzien van een geïntegreerde verdamper en spekstenen geurschaal.  De oven heeft een ingebouwde beveiliging tegen droogkoken

SCANDIA COMBI

 

Sauna ovens met een ingebouwd water/stoomreservoir. De traditionele saunaoven wordt hier voorzien van een geïntegreerde 5 liter verdamper en spekstenen geurschalen. De oven heeft een ingebouwde beveiliging tegen droogkoken. Vanzelfsprekend hebben de ovens een diepe steenkorf.De ovens kunnen worden voorzien (optie) van een vastwateraansluiting

SUPER SAVONIA COMBI

De Savonia ovens zijn ontworpen voor grotere sauna’s en geschikt voor professioneel gebruik. De robuuste constructie weerstaat extreme temperaturen en is vrijwelonderhoudsvrij.  De staande ovens zijn voorzien van verstelbare poten. De steenkorf bevat , afhankelijk van het model  50 tot 100 kg stenen. Voorzien van grootwaterreservoir, duidelijke aanduiding van het waterniveau en ingebouwde beveiliging tegen droogkoken. De ovens kunnen worden voorzien (optie) van een vaste wateraansluiting

ELECTRISCHE 'DESIGN' OVENS; 
Een fantastische nieuwe generatie ovens ! Door zijn smalle basis kunnen deze ovens tegen elke wand geplaatst worden. Verbazingwekkende gelijkmatige warmteverdeling van de vloer naar het plafond. Water dat op de saunastenen gegooid wordt zorgt voor een fantastische stoomervaring zodra het over de spekstenen richels loopt. De stenen kunnen worden gekoppeld waardoor ze ook in 12kw en 15kw kunnen worden geplaatst.  (tandem plaatsing). Deze kachel dient gebruikt te worden met een externe besturing. Sawo Saunaovens met bijzondere aandacht voor het design en de traditie van saunaovens. Volledig uitgevoerd in speksteen of bv de combinatie RVS met speksteen. Deze ovens maken de sauna tot een ware belevenis en een genot voor het oog.

CIRRUS

Zeer innovatief in haar design. Deze oven bestaat voor een belangrijk deel uit speksteen. Haar zeer slanke opbouw en structuur zorgt er voor dat water langzaam naar beneden loopt voor een zeer gelijkmatige stoomafgifte. De soapstone stenen aan de bovenzijde zorgen voor een goed verhitte bovenzijde.

CUMULUS Weer een innovatief design. Speciale ventilatieopeningen aan de onderzijde zorgen voor een betere luchtstroom tussen de beide mantels. Fraaie combinatie tussen speksteen en chroomstaal.
NIMBUS

 

Een unieke staande sauna-oven die het gebruik van de sauna tot een ware belevenis maakt. Alle zijden van de oven zijn in speksteen uitgevoerd. De spekstenen buitenzijde maximaliseert de verwarmingscapaciteit van de oven en minimaliseert het verlies van warmte. Op iedere hoek van de oven zijn spekstenen geurschalen geïntegreerd.

ALTOSTRATUS

Ontworpen met een fraaie balans tussen RVS en speksteen. Staande ovens met een degelijke RVS constructie en fraaie spekstenen elementen. Vanzelfsprekend zijn de poten van de oven stelbaar.  

HOUTGESTOOKTE OVENS;  Voor de ware saunaliefhebbers leveren wij de traditionele, houtgestookte sauna-oven. Een rustieke warmtebron met een hoge stralings-warmte en een optimaal comfort. Met deze sauna oven haal je het traditionele saunagevoel in huis.

GASGESTOOKTE OVENS;  worden vooral gebruikt in professionele saunacabines. Je creërt hiermee een uitstekend saunaklimaat. Bovendien kun je aanzienlijk besparen bij intensief gebruik. Nadeel zij de hoge kosten voor aanschaf en installatie( geschatte kostprijs is tussen de 10.000 en de 15.000 € voor alleen de oveninstallatie!!!)