€ 0,00

Lees meer...

In een sauna of infraroodcabine kan goed gebruik worden gemaakt van een kleurentherapie. Het is daarbij in elk geval belangrijk dat je gebruik maakt van een monochrome  kleuren lichtunit en een bijhorende besturing. Verder brengen de diverse kleuren natuurlijk steeds een andere sfeer met zich mee hetgeen los van de werking van de diverse kleuren natuurlijk bijdraagt aan de “beleving” van de sauna of infraroodcabine.

DE MAGISCHE KRACHT VAN KLEUREN
Hoe gek het ook mag klinken, maar kleuren zijn zeker van invloed op ons gedrag. Kleurentherapie is gebaseerd op het 'energiesysteem' van ons lichaam, zoals dat in Oosterse genees wijzen en in veel culturen al decennia wordt erkend. De mens daar is zich namelijk altijd van bewust geweest van energievelden in en om het lichaam heen. Elke kleur straalt zijn eigen energie uit, en beïnvloedt elke cel in het lichaam. Daarom zijn er verschillende manieren waarop kleur therapeutisch gebruikt kan worden om stemmingen, emoties en de gezondheid te bevorderen.

Vaak worden kleuren al onbewust op deze manier gebruikt. Bijvoorbeeld door felle kleuren te dragen als het humeur wel een oppeppertje kan gebruiken of koele kleuren om te kalmeren. De keuzes kunnen gebaseerd zijn op culturele tradities (in sommige culturen staat wit voor puurheid, in andere voor de dood) of kunnen symbolisch zijn. Denk maar eens aan de begrippen: 'Groen van jaloezie' of 'een rode waas voor de ogen'.  Kleuren worden gebruikt om emoties en gemoeds-toestanden aan te duiden: Er zijn omgekeerd genoeg aan-wijzingen dat kleuren  uit de omgeving een zekere invloed op onze gesteldheid uitoefenen. Iedereen die met lichamelijke en /of psychosomatische aan-doeningen kampt, kan ter ondersteuning van de lichaamsweerstand en het gevoelsleven beroep doen op een kleurentherapie sessie.  Behalve dat het veel kwalen kan helpen bestrijden brengt het ook weer harmonie en evenwicht tussen Mind, Body & Soul....