€ 0,00

Meer over saunageuren...

 

Geuren horen er tegenwoordig helemaal bij, gewoon water geurt niet maar stinkt immers en dat zorgt er voor dat je eerder de cabine wil verlaten. Bij een klassieke opgieting kies je meestal voor 1 of 2 bepaalde geuren. De geur die vrijkomt heeft een positief effect op je lichaam en is in staat je een geluksgevoel of energie te geven. Door één of meerdere geuren toe te voegen aan het water in de sauna emmer kan op een eenvoudige manier een aangename sfeer in de sauna worden gecreëerd. Daarnaast heeft het gebruik van geuren in de sauna een ontslakkende werking.
 
Omdat de meeste mensen geen maat kunnen houden met etherische oliën  zijn er opgiet middelen ontstaan. Een opgietmiddel is niets anders dan een etherische olie verdunt met alcohol waardoor je meer mag doseren. Bij het opgieten met etherische oliën mogen maar een paar druppels worden gebruikt terwijl er bij een opgietmiddel een scheutje aan het water mag worden toegevoegd. Opgietmiddelen en etherische oliën mogen niet onverdund op de kachel worden gebruikt daar ze licht ontvlambaar zijn. 
 
Het belangrijkste van de geuren is dat je weet welke warm makend zijn en of verkoelend kunnen werken. Te overmatig doseren komt niet altijd ten goede aan de geurbeleving, dit verschilt dan ook weer met etherische olie of een opgiet middel. Gebruik je meerdere geuren dan moet je zorgen dat de eerste geur niet sterker is dan de volgende anders kun je de nieuwe geur niet ruiken. 
 
Het is ook belangrijk te weten dat bepaalde geuren bij irritaties op huid of luchtwegen kunnen veroorzaken. Wanneer de geur op de luchtwegen prikkelt kan je met je handen een kommetje voor je mond vormen waardoor je dit beperkt. Ook belangrijk, niet in de ogen wrijven maar met de ogen knipperen!! Bij huid irritaties zal de huid wat rood worden en dan heeft je huid waarschijnlijk voor deze geur een allergische reactie daarom belangrijk dat je van te voren de geuren weet die gebruikt gaan worden. Geuren die hierom bekend staan zijn: Mentholkristallen , Kaneel en Aardbei