€ 0,00

F.A.Q Hot tubs

Wat zijn de voordelen van een houten hot tub? Ze zijn mooi, rustiek, traditioneel en ze zijn diep zodat je ook met je schouders onder water zit. Ze kunnen ter plaatse in elkaar worden gezet zodat je ze ook binnen neer kunt zetten. Diepere tubs hebben minder warmte verlies. De geur van hout zal je heerlijk ontspannen. Onze klanten waarderen de esthetiek van een prachtig houten voorwerp. Het aanraken, ruiken, de schoonheid van een handgemaakte tub is een ervaring op zich. Wij hebben eerbied voor hout! 

Hoe blijven de houten tubs waterdicht? We gebruiken een hoge kwaliteit hout uit de bossen in Canada. De tubs worden gemaakt met de hoogst mogelijke zorg en precisie, echt vakmanschap. Net als bij een houten boot zwelt hout na verloop van tijd in aanwezigheid van water en vormen de veer en groef naadloos geheel. Hout is een natuur produkt en het is normaal dat af en toe en zeker in de opstartfase enig water uit de tub lekt. 

Wat is de beste manier om mijn tub te verwarmen? Afhankelijk van je situatie kun je gebruik maken van propaan, aardgas, elektriciteit of hout om de tub te verwarmen. Voor een luxe tub met jets zult je moeten kiezen voor de SmarTouch 1000 electric of gas heater. Voor een goedkope / zuinige brander kies je  voor de Chofu Propaan Heater in al z’n eenvoud. Heb je voldoende hout beschikbaar dan is de Chofu hout Heater de beste optie. 

Wat zijn de voordelen van een Chofu heater (externe heater) t.o.v. een goedkope houtgestookte heater IN de tub? De Chofu verwarming is simpel, zonder electrische elementen, stil, economisch en efficiënt. De Chofu houtkachel is in roestvrij staal gemaakt en dus volledig weerbestendig. Het duurt ongeveer drie uur om het water op de gepaste temperatuur te brengen, maar het vuur aanmaken,  de reuk van het brandende hout en tussendoor een lekker glaasje maken het ritueel volledig. Om het half uur moet er wat brandhout bij gevuld worden. Dit kan je het hele jaar door beleven. De externe Chofu heater heeft vele voordelen t.o.v. een ondergedompelde heater in de tub (snorkelstove).De interne heaters nemen al gauw een derde van de binnenruimte in beslag.  Je moet dus een veel grotere diameter tub aanschaffen om met hetzelfde aantal personen er in te kunnen zitten.  Bij de externe Chofu heater kun je over de gehele diameter van de tub beschikken. Bij een externe heater kun je geen isolerende cover op de tub aanbrengen aangezien de schoorsteen in de weg zit. Je verliest hier veel warmte door en de stookkosten zullen dan ook significant hoger zijn dan bij een externe Chofu heater waar je wel over de volledige diameter van de tub een cover aan kunt brengen. Het waterniveau in de tub kan bij een Chofu heater lager worden ingesteld wat waterverspilling (overflow) over de rand voorkomt.  De interne heaters hebben een hoog waterniveau nodig omdat de heater ondergedompeld moet worden. Bij het vullen van de ondergedompelde interne heater met hout en het ledigen van as komen deze (hout en as) veelvuldig in contact met het water. Het is niet prettig om in een tub met smerig water te “relaxen”. Ook het reinigen van de binnenkant van de tub na gebruik neemt veel meer tijd in beslag. De externe Chofu heater heeft deze problemen niet. 

Hoe lang duurt het voordat de tub op temperatuur is? De Chofu heater warmt 10 tot 30 graden per uur op, afhankelijk van de grootte van de kuip. Wanneer de tub regelmatig wordt gebruikt zal het water niet veel afkoelen. Een 4 graden verlies per 24 uur is mogelijk. 

Hoe warm kan de tub maximaal gestookt worden? De Chofu heaters worden niet geregeld door een thermostaat en kunnen het water veel meer verwarmen. Let erop dat een hoge watertemperatuur (hoger dan 37 graden) slecht is voor je gezondheid wanneer je langer dan 10 minuten gebruik maakt van de tub. 

Hoe moeilijk zijn de tubs te onderhouden? De tubs zijn eenvoudig te onderhouden. We raden aan om teak olie gemengd met een klein beetje terpentine twee maal per  jaar aan de buitenkant op het hout te smeren om de “looks” te behouden!

Hoe hoog zijn de verwarmingskosten? Een antwoord op deze vraag is moeilijk te geven want vele factoren hebben hier invloed op. Onze Chofu heaters zijn de meest zuinige heaters. Tub afmeting, temperatuur van de lucht, verwarmingssysteem, gebruiks frequentie en de energie / hout prijs spelen hierin een doorslaggevende rol. Maandelijkse kosten van euro 10,- tot euro 35,- zijn gebruikelijk. 

Kan de tub binnen staan? Ja. Kies het elektrische verwarmingssysteem. Denk aan goede ventilatie want de vochtigheid zal toenemen. Denk eraan dat de vloer het enorme gewicht van de tub vol met water moet kunnen dragen. Een 220 volt elektrische aardlek is verplicht. 

Hoe zwaar is de tub gevuld met water?
Elke 379 liter water weegt ongeveer 368 kg. Een grote gevulde tub kan al snel 2000 kg. wegen! 

Welke toevoegmiddelen moet ik gebruiken om het water schoon te houden? Het beste kun je onze Spa Plus 4 in1 gebruiken voor een goede zuivering van het water. In combinatie met een toevoegmiddel als No Foam kun je het water in een goede conditie houden. Natuurlijk is regelmatig verversen van het water ook een simpele manier om schoon water te behouden. 

Welke tub diameter heb ik nodig? Vele factoren spelen hierbij een grote rol. De begroting, de beschikbaarheid van water, verwarmingssysteem en de verwachte gebruiks intensiteit zijn al een paar belangrijke spelers. Kleine tubs zijn goedkoper in aanschaf en gebruik, maar in grote tubs kan je met meer mensen tegelijk. Ga voor de grote uit van het aantal personen dat dagelijks van de tub gebruik gaat maken en niet van de aantallen mensen die er met een feestje in kunnen. 

Wat te doen bij vorst? Juist in de winter is het heerlijk "tubben". Het hout heeft een goede natuurlijke isolerende werking en onze covers isoleren ook goed.Mocht het te koud worden dan kunnen de tubs eenvoudig en snel geleegd worden zodat schade wordt voorkomen. Onze volautomatische verwarmings sytemen kunnen ook tijdens vorst het bad vorstvrij houden. Denk er wel aan om het filter af te koppelen en op te bergen want deze kan niet tegen vorst. 

Garantie? 2 jaar op defecten in materialen. Op onze covers zit 4 jaar garantie