€ 0,00

Gebruik

VEELGESTELDE VRAGEN over het gebruik van de zonnebank

Voor goed advies over gezonde zonnebank gebruik kunt u altijd terecht bij Suncenter. In onze showroom in Leuvenheim, nabij Zuthpen, voorzien wij u graag van advies. 

Zonnebank tips: de eerste keer onder de zonnebank en opbouwen

Ik heb een nieuwe zonnebank. Mag ik gelijk de aangegeven tijd zonnen? Nee, verlaag de tijd onder de zonnebank met 20% gedurende 50 uur dat de nieuwe zonnebank gebruikt wordt. Gedurende de eerst 50 uur gebruiken de lampen niet de normale 100% energie maar 120% energie. Na deze 50 uur nemen de lampen de normale capaciteit van 100% tot 80% aan en kun je de aangegeven tijd onder de zonnebank gaan.

Moet ik onder de zonnebank gaan opbouwen? Ja, net als bij het zonnen in de natuurlijke zon, doe je er goed aan het rustig op te bouwen. Op deze manier kan je huid zelf bescherming opbouwen en voorkom je zonnebrand. Bij alle zonnebanken wordt een uitgebreide gebruiksaanwijzing geleverd, waarin je onder andere een bruiningstabel of wel zonnebank schema kunt vinden per type zonnebank. Houdt je ten alle tijden aan de aanbevolen bruiningstijden voor jouw huidtype, om zonnebrand te voorkomen.

Zonnebank tips: lekker bruin zonder zon

Hoe lang mag ik onder de zonnebank liggen? Dat verschilt per huidtype. Eerst is het belangrijk om te bepalen welk huidtype je hebt. Dit kun je doen aan de hand van de huidtype tabel zoals deze vermeld staat in de gebruiksaanwijzing van jouw zonnebank. Hierin staat eveneens een tabel voor bruiningstijden of wel zonnebank schema. Na het bepalen van je huidtype, laat deze tabel precies zien welke bruiningstijd geschikt is voor je huid. Het is dus afhankelijk van jouw huidtype hoe lang je onder de zonnebank kunt.

Hoe vaak mag ik onder de zonnebank gaan liggen?

Je mag maximaal één keer per dag en 50 keer per jaar onder de zonnebank. Dit is de aanbevolen hoeveelheid. Houd je hieraan, want het is belangrijk dat je zonnebrand voorkomt.

Hoe vaak moet ik onder de zonnebank om mijn bruine teint te onderhouden?
Natuurlijk wil je jouw gezonde bruine teint behouden en de zonnebank kan je daar prima bij helpen. Voor het onderhoud van je bruine teint heb je 1 a 2 sessies per week nodig.


 

Is het gevaarlijk om onder de zonnebank in slaap te vallen? Nee, de zonnebank is juist bedoeld om, naast het bruinen, heerlijk te ontspannen. De zonnebank gaat automatisch uit als de ingestelde tijd is verstreken. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor zonnebrand en kun je gerust in slaap vallen onder de zonnebank.

Zonnebank tips: UV straling en je ogen

Waarom moet ik onder de zonnebank zo'n brilletje op? Als je onder de zonnebank ligt kunnen UV stralen makkelijk en rechtstreeks het oog binnendringen. De UVA -stralen bereiken dan het netvlies, waar ze schade kunnen aanrichten in de vorm van grijze staar. Dit is pas na lange tijd merkbaar. Bescherm daarom altijd je ogen met en brilletje en kijk nooit in brandende UV-lampen.

Mag ik lezen onder de zonnebank? UV- straling is schadelijk voor het blote oog daarom raden wij het lezen op de zonnebank sterk af. Wij adviseren iedereen een speciaal UV- brilletje op te zetten tijdens een zonnebankkuur en niet met onbeschermde ogen in de lampen te kijken.