€ 0,00

Meer weten?

Steeds vaker worden deze essentiële oliën toegepast om geestelijke en lichamelijke klachten te verlichten. Aromatische plantenoliën worden al duizenden jaren gebruikt om verschillende soorten aandoeningen te behandelen en het complete welbevinden te bevorderen. Aromatherapie herstelt de energiebalans in het lichaam en daarmee de gezondheid. Met aromatherapie geef je een extra dimensie aan een weldadige infraroodsauna sessie. Je komt als herboren weer tevoorschijn!

De geur van etherische oliën uit bloemen, bladeren, wortels, grassen, zaden, vruchten of hout heeft onmiddellijk effect op het zenuwstelsel en daarmee ook op je psyche. Hun geur bereikt onze hersens dan ook 2x zo snel als een pijnsignaal! Zo kunnen de aroma’s geluksgevoelens opwekken of energie geven. Ze ontspannen, erotiseren en bevorderen de concentratie,  waarmee onze uitstraling positief wordt beïnvloed.
Je kunt de gelpotten echt overal plaatsen!
 
 In de (infrarood) sauna...
Verrijkt met geurstoffen als bijvoorbeeld eucalyptus of lavendel, is je infraroodsauna een verwarmende ervaring met een heilzame werking.  Je opent de aroma gelpot voor de sessie waardoor de geur zich verspreid door de hele ruimte. Hierdoor kun je tijdens de saunagang heerlijk genieten van de aangename geur. Door het inademen  van de geur kan de aroma therapeutische eigenschappen hebben op het lichaam. Bij het verlaten van de cabine draai je de gelpot weer dicht.
 
In je huiskamer of kantoor...
Je kunt de aroma gelpot 24 uur per dag openzetten in de huiskamer of op kantoor, dan wordt de geur verspreid door de ruimte en geeft een heerlijke geur aan de omgeving gedurende een periode van gemiddeld 1 jaar.
 
In je slaapkamer...
Bij gebruik in de slaapkamer zet je het potje alleen open wanneer je aanwezig bent in de ruimte of iets daarvoor en sluit het potje weer wanneer je de ruimte verlaat. Je bent dan de hele nacht aanwezig in de geur van de aroma en door het inademen van de geur kan deze bepaalde therapeutische eigenschappen hebben voor het menselijk lichaam.
 
 Aromatherapie kan worden gebruikt bij o.a:
  • Problemen door spanningen en angsten
  • Migraine
  • Slapeloosheid
  • Verkoudheid & griep
  • Spijsverteringsproblemen
  • Spierpijn
  • Menstruatieklachten
  • Huidproblemen
Maar tevens als heerlijke verfrisser in huis want de aromagelpotten kunnen geplaatst worden in elke gewenste ruimte.  Als je deze geuren alleen gebruikt voor hun werking bij tijdelijke klachten, zet ze dan na gebruik dicht en op een donkere plek weg dan gaan ze jarenlang mee. Om de geur constant goed te kunnen ruiken behoor je het product minstens een maal per maand goed te sluiten en het een aantal uren op zijn kop te zetten. Hierdoor wordt de olie die in het product is verwerkt weer goed door de spons geabsorbeerd en kan de geur weer optimaal aan de ruimte worden afgegeven. Omdat in het product een olie is verwerkt moet je uitkijken dat er geen olie bij het openen en sluiten van het product langs de verpakking loopt. Het potje dus recht houden! Plaats daarom de aromapot op bv. een schoteltje om vlekken op hout of meubels te voorkomen.