€ 0,00

Huid en smeren

VEELGESTELDE VRAGEN; HUID & SMEREN

Moet je voor of na het zonnen douchen?
  Wij adviseren niet vlak voor een bruining sessie te douchen of baden met zeep, omdat zeep de natuurlijke huidvetten aantast. Ga ook niet on afgedroogd op de zonnebank liggen. Douchen na het zonnen is geen enkel probleem. Mensen die denken dat het bruin eraf spoelt, kunnen wij geruststellen - dat mooie bruin blijft zitten waar het zit! Verzorging na het zonnen en/of douchen is zeker aan te raden bijvoorbeeld met een vocht regulerende lotion.
   
Kan ik dezelfde creme gebruiken onder de zonnebank als in de zon?
  Nee, in de zon moet je een antizonnebrandmiddel met een beschermingsfactor gebruiken om verbranding te voor komen. Op de zonnebank hoor je de op je huidtype afgestemde hoeveelheid zonlicht te ontvangen, waardoor deze bescherming niet nodig is. Sterker nog, het vermindert het effect van de zonnebankstralen waardoor je mogelijk een te geringe dosis ontvangt om bruin te kunnen worden.
   
Mijn dochter van 10 ziet zo bleek, mag zij ook eens onder de zonnebank? 
  Het is niet zo dat zonlicht slecht is voor kinderen, maar als ze regelmatig buiten spelen krijgen ze wel genoeg zon. Teveel zonlicht in de jeugdjaren kan het ontstaan van moedervlekken tot gevolg hebben. Dit doet het risico om op latere leeftijd huidkanker te krijgen toenemen en moet daarom worden afgeraden. Europees is de leeftijdsgrens om een zonnestudio te bezoeken op 18 jaar gesteld.
   
Ben ik ook beschermd door het bruin van een spraycabine of bruin-zonder-zon-cosmetica?
  Nee, hiermee verkrijgt je huid wel een bruine kleur, maar het bovengenoemde beschermingseffect treedt hier niet op. Je blijft dus net zo gevoelig voor de zon als zonder de op deze manier verkregen kleur.
   
Heeft mijn huid extra verzorging nodig, als ik ga zonnen?
  Voor en na het zonnen heeft je huid behoefte aan extra verzorging. Een goede voorbereiding is het halve werk. Met een scrub beurt verwijder je de dode huidcellen en wordt je huid weer mooi egaal. Na het zonnen breng je een bodycrème of milk aan, die de huid soepel en zacht houdt.
   
Waarom mag ik geen cosmetische producten, zoals parfums en make-up gebruiken tijdens het zonnen?
  De combinatie van ultraviolet licht en cosmetica, kunnen een huidreactie veroorzaken.
Zorg daarom voor een schone huid bij het zonnebaden.
   
Waarom mag ik geen anti zonnebrandcrème -olie of een zelfbruinend middel onder de zonnebank?
  Deze middelen bevatten stoffen die de bruining tijden beïnvloeden en de voorgeschreven tijden onbetrouwbaar maken. Maak ook geen gebruik van bruining pillen in combinatie. De combinatie van bruining pil en UV-licht kan de kans op huidirritatie en zonnebrand vergroten.
   
Wat moet ik doen wanneer ik verbrand ben? 
  Blijf uit de zon tot de verbanding weg getrokken is. Bekijk je bruinings schema en pas de tijd aan.
Wanneer deze huidreactie niet wegtrekt neem dan contact op met je arts.
   
Wat is mijn huidtype?
  In de verschillende werelddelen loopt de hoeveelheid UV-straling sterk uiteen. Daar heeft de natuur zich ter plekke op aangepast. Daarom kunnen mensen uit de tropen beter tegen de zon dan Nederlanders. Of iemand bruin wordt of niet, is erfelijk bepaald. Dat verandert nooit in een mensenleven. Ook niet door meer of minder in de zon te zijn. Op grond van de gevoeligheid van de huid zijn globaal 4 huidtypen te onderscheiden.