€ 0,00

Service & Techniek

Al meer dan 15 jaar bouwt Laluna zwembadafdekkingen die gezien mogen worden. De ontwerpers en constructeurs ontwikkelen steeds nieuwe modellen en oplossingen voor het zwembad toebehoren, want elke situatie rondom een zwembad is immers anders. Geen vraag is hen te gek… de mogelijkheden met Laluna zwembadoverkapping zijn daardoor enorm.

De innovatie van techniek en bouw staat bij Laluna hoog in het vaandel. Er wordt veel tijd gestoken in materiaal onderzoeken om alle weersinvloeden te kunnen trotseren. Isolatie en mechanische kwaliteiten van bewegende delen krijgen grote aandacht. Zo kunnen zij een lange levensduur garanderen. Er vindt dagelijks overleg plaats met de medewerkers, maar ook met de materiaalleveranciers om na te gaan of het nóg beter kan… of nóg mooier. Zij bieden zwembad overkappingen van hoogwaardige kwaliteit.

Materiaal
De basis voor de overkappingen bestaat uit de profielen, die gemaakt zijn van zeer sterk uitgehard aluminium, gepoeder coat in een zelf gekozen Ral kleur. In en om het zwembad willen wij het liefst geen glas hebben, denk aan het bezeren van de voeten of schade aan het bad. Als beglazing past Laluna de onbreekbare en uv bestendige kunststof Policarbonaat toe, dubbelwandig of enkelwandig. Thermoplastische kunststof stroken dichten die de ruimte tussen de segmenten af. De afdichting tussen de beglazing en de profielen geschied door EPDM rubbers welke ervoor zorgen dat de kap na vele jaren gebruik nog precies af dicht zoals bij de aanschaf het geval is.

Kleuren
Een overkapping is op zijn mooist als hij in de tuin wordt geïntegreerd, daarom bieden we je de keuze om de kleur van de profielen zelf te kiezen uit de RAL waaier ( 250 kleuren), dit zonder meerprijzen of langere levertijden.

Rij systeem
De aluminium segmenten zijn voorzien van 4 stuks gelagerde polyamide wieltjes, die zeer soepel over de rails rollen. Het aantal sporen en breedte van de rails hangt af van het aantal segmenten. De geleiderail zorgt ervoor dat de kap gemakkelijk door een persoon bedient kan worden en tevens zorgt de rail ervoor dat de kap bij ernstige wind zeer goed vergrendeld is.

Segmenten
De overkapping is verdeelt  in gelijke segmenten, de lengte van de segmenten hangt af van de lengte van de overkapping. Elk segment beweegt onafhankelijk op zijn eigen spoor.

Toegang
Klap- of schuifdeuren op een plaats naar keuze (in de zij- of voorwanden), sloten voorzien van afsluitbaar sleutelslot, tevens is het mogelijk om het frontpaneel op te laten klappen waardoor de overkapping langs obstakels, als een inlooptrap e.d. kan worden geschoven.

Levering
Laluna levert in de landen Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, België, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Tsjechië, etc., landen waarin naast prachtig zomerweer ook veel sneeuw en hagel kan vallen, daarom is elke zwembadafdekking zodanig geconstrueerd dat deze onder alle weersomstandigheden overeind blijft en het  zwembad beschermt, dit zonder voorwaarden, als het inschuiven van de kap bij sneeuw etc.

Plaatsing
Naast het produceren van een hoogwaardige overkapping zal deze ook worden geïnstalleerd door een professioneel team, hierdoor kun je vele jaren onbezorgd van je overkapping genieten. Het kan mogelijk zijn dat je voor het plaatsen van een overkapping een vergunning nodig hebt, ook hierin kan Laluna je adviseren en begeleiden. De regelgeving is per land verschillend  en ook per gemeente kunnen er omstandigheden zijn waar je rekening mee dient te houden, Zij zijn hiermee bekend en kunnen je hierin perfect begeleiden.

Garantie
Laluna verleent 3 jaar garantie op de constructie en op de montage van de overkappingen. Op de poli carbonaat geven zij een fabrieksgarantie van 10 jaar, welke betrekking heeft op het behoudt van kleur en haar mechanische parameters onder de invloed van de werking van de weersomstandigheden. De meeste materialen bezitten ISO 9001 certificaten.