€ 0,00

Meer over stofzuigers

Het is vanzelfsprekend dat je meer tijd kwijt bent aan het schoonhouden van het bad als rondom bomen staan, dan wanneer het bad op een "open vlakte" staat. Dit geldt ook voor baden welke geheel zijn ingegraven, in vergelijking met baden die gedeeltelijk of helemaal bovengronds zijn geplaatst. Bladeren, zand etc. waaien immers gemakkelijker vanaf de grond het bad in. Toch heeft een zwembad ( in tegenstelling wat veel mensen denken) over het algemeen niet veel onderhoud nodig. Een belangrijke accessoire voor je zwembad, groot of klein, is een stof zuiger. Een bodem zuiger zorgt ervoor (zoals de naam al vermoedt) dat alle verontreinigingen, zoals zand, bladeren etc., welke op de bodem van het bad liggen, worden verwijderd. Er zijn ook bodem zuigers die naast de bodem ook de traptreden van de inloop trap en de wanden kunnen schoonmaken.  Je kunt er in het geval van de bodem zuigers net zoveel tijd (en geld) aan spenderen als je wilt.

Er zijn 3 verschillende typen bodemzuigers;

HANDBEDIENDE BODEMZUIGERS
Deze bodem zuiger wordt aangesloten dmv een flexibele drijfslang aan de filterinstallatie (meestal via de skimmer) van het bad. Via een telescopische stang stofzuig je zelf handmatig het zwembad. Een complete handbediende vacuüm bodem zuiger (flexibele slang + telescoopstang + bodem zuiger) kost je enkele tientallen tot een kleine honderd euro.

AUTOMATISCHE BODEMZUIGERS
Werkt hetzelfde als de handbediende bodem zuigers (dus via de skimmer, echter heb je nu geen telescopische stang nodig omdat de bodem zuiger zelf het werk doet. De tijd die je tot nog toe kwijt was aan het zuigen van het zwembad kun je nu beter besteden: Lekker relaxen op het terras! Het nadeel is dat de bodem zuiger afhankelijk is van de zuigkracht van je filterinstallatie. Zit deze vol met vuil, dan is er onvoldoende kracht en dien je eerst een backwash (terug spoeling) uit te voeren. Deze bodem zuigers zijn er vanaf € 149,00.

ELEKTRISCHE BODEMZUIGERS
Het neusje van de zalm onder de bodem zuigers, ook wel robots genoemd. Geheel automatische bodem zuigers die volledig onafhankelijk van je filterinstallatie werken (dus geen aansluitingen aan de skimmer of dergelijke). Dit soort bodem zuigers hebben altijd een eigen opvangzak. Je kunt deze als het ware vergelijken met een reguliere stofzuiger voor thuis. Tegenwoordig zijn er al elektrische robots vanaf ca. € 500 euro. Voor hotels, openbare zwembaden, campings etc zijn deze robots er vanaf € 2000,-.