€ 0,00

Waar komt je bad?

EEN DROOM WORDT WERKELIJKHEID! Droom je ook van  een zwembad?   Binnen of buiten? Tijdelijk of permanent? Welke vormen spreken je aan en welke afwerking heb je voor ogen?  Die vragen kun je het best beantwoorden door na te gaan hoeveel ruimte je hebt, waar je het  bad wilt hebben en hoeveel geld je ervoor wilt uittrekken. Het klinkt misschien gek, maar een eigen zwembad is voor bijna iedereen weggelegd.  Je hoeft niet perse een hectare grond om je huis te hebben om een privé zwemparadijs te realiseren!  Er zijn zoveel verschillende soorten baden in alle prijsklassen, dat er altijd wel een model is wat aansluit op je wensen. Een zwembad in je tuin waarin je naar harte lust kunt zwemmen, spelen, luieren, met alle comfort van het eigen huis onder handbereik - ontspannen genieten op het moment dat het jezelf uit komt.  Een bad waar je jaren plezier van hebt en dat je iedere keer het gevoel geeft van een korte vakantie! Als ervaren leverancier van zwembaden & accessoires zet Suncenter alle mogelijkheden voor je op een rij. En als je klaar bent met dromen, kom langs bij Suncenter! Wij helpen je graag je privé paradijs of  "sportbad" te realiseren. 

Maar hoe pas je deze in je tuin? Een eigen zwembad in je tuin is natuurlijk DE Blikvanger. Nog mooier is het
als je bad ook aansluit bij de rest van je tuin. Daarvoor moet je rekening houden met een aantal factoren.

  • Welke randstenen kies je?
  • Welk materiaal gebruik je voor de overige afwerking zoals het terras?
  • Hoe kun je je het best afschermen van nieuwsgierige buren?
  • Welke planten passen het best rondom je bad, om echt een "zwemparadijs" te creëren?
  • Hoe zorg je ervoor dat je terras windvrij is?

Dit zijn allemaal vragen waar je waarschijnlijk niet meteen een passend antwoord op kunt geven. De juiste plek voor een zwembad is cruciaal! Als het bad eenmaal is ingegraven is er geen weg meer terug. Bij een opzet bad is dit natuurlijk wat makkelijker. Als er nog kleine kinderen in huis zijn, is het een aanrader om het bad zo dicht mogelijk bij de woning te plaatsen. Zo hou je steeds een goed overzicht wat er in en rond het zwembad gebeurt. Kleine kinderen zijn nu eenmaal wat onvoorspelbaarder en een ongeluk zit in een klein hoekje. Beter is het nog om steeds in hun nabijheid te zijn.

Een groot nadeel van een zwembad dat dicht bij de woning ligt, is een eventueel gebrek aan privacy. Dit kun je verhelpen door bijvoorbeeld het terras of een gedeelte daarvan zo te beplanten, dat je wat meer privacy krijgt. Als je liever niet het hele jaar door op je zwembad uitkijkt en je tuin groot genoeg is, kun je je bad verder van je huis plaatsen. Met de juiste keuze van planten creëer je een optimale afscheiding. Zorg er natuurlijk wel voor dat je het niet helemaal dicht bouwt en altijd een "link" met de tuin behoudt. Als je wel 100% privacy verkiest, kun je een "zwemkamer" maken door rondom het bad planten of schuttingen te plaatsen die nieuwsgierige blikken volledig afschermen.

Bij plaatsing van je bad is de zon uiteraard de belangrijkste factor waarmee je rekening moet houden. Plaats je bad dan ook op de meest zonnige plek in je tuin. Houd er rekening mee dat grote bomen of hagen in je tuin of die van de buren lange schaduwen kunnen geven. Ook kleine bomen kunnen op langere termijn uitgroeien tot majestueuze exemplaren.Vergeet niet dat de schaduwen in de winter langer zijn dan in de zomer. Aarzel dus niet als je wat ( minder waardevolle) bomen of hagen moet verwijderen zodat je je bad licht en ruimte kunt geven. Voer deze werkzaamheden uit voor je je bad plaatst of laat plaatsen. Zo ziet de toekomst van je bad er een stuk rooskleuriger uit.

Vergunningvrij bouwen 
Vanaf 1 oktober 2010 bestaat er geen aparte vergunning meer voor bouw-, sloop-, milieu- en andere activiteiten. Met de omgevingsvergunning zijn alle losse vergunningen gebundeld tot één vergunning. Deze omgevingsvergunning is gebaseerd op de nieuwe Wet algemene bepalingen omgevingsvergunning (Wabo).

Met de komst van de Wabo wordt het vergunningvrij bouwen enorm verruimd. Dit betekent onder meer dat vanaf 1 oktober een zwembad, whirlpool, jacuzzi of vijver op het erf bij een woning of woongebouw gebouwd mag worden zonder vergunning, mits deze niet van een overkapping is voorzien en niet in strijd is met het bestemmingsplan.

Op het “Omgevingsloket” online (www.omgevingsloket.nl) kun je een vergunningcheck doen. Je voert je locatie en werkzaamheden in, vervolgens zie je of je vergunningplichtig, meldingsplichtig of geen van beiden bent. Nadat deze check is doorlopen kun je een eventuele aanvraag indienen (digitaal of op papier).

Meer informatie vind je op www.omgevingsloket.nl en op vergunningvrij.omgevingsvergunning.com.