€ 0,00

Plaatsen van zwembad

PLAATSING;

 • Mijn streven is een zwembad met alles erop en eraan is dit in fases te realiseren?
  Om je wensen in stappen te realiseren kunnen wij je van de juiste adviezen voorzien. Bijvoorbeeld welke voorbereidingen er tijdens de bouw al getroffen dienen te worden. Tevens kunnen wij je adviseren welke randapparatuur er later op je filterinstallatie aangesloten kunnen worden.

 • Wat is het voordeel van een Polyester zwembad?
  Het materiaal is mooi afgewerkt, is bijzonder sterk en stabiel en vraagt nauwelijks onderhoud. Een polyester bad is leverbaar in een Monoblock (één deel) of in losse elementen. Dit laatste biedt je de mogelijkheid tot vele vormen en afmetingen van het bad. Bij het monoblock worden de meeste voorzieningen al in de fabriek aangebracht. Hierdoor is de realisatie van een volwaardig zwembad binnen zeer korte termijn geen uitzondering. 

 • Ik heb een polyester zwembad gekocht. Is het noodzakelijk om als fundering een betonnen plaat te storten? Een betonplaat is een must! Zeker, degelijk, makkelijk werken, geen verzakking, minder kans op grondwater problemen (je kunt een bodemdrain plaatsen), kortom, een goed gebouwd zwembad is voorzien van een betonplaat. De dikte van de plaat is afhankelijk van de bodemgesteldheid ter plaatse.

   
 • Hoe moet de bodem worden bij een bad met een staalwand constructie? 
  Het is aan te raden eerst een ca 10/15cm dikke betonvloer te storten voorzien van bewapening. Op deze vloer worden polystyreen platen (druk tempex) aangebracht waarna deze wordt afgedekt met scheidingsvlies of bodemvilt, welke het zwembadfolie beschermt tegen rot. Zo ontstaat een stevige fundering met de garantie dat het bad  niet zal verzakken. Hierna wordt het bad geplaatst.
 • Heb ik een vergunning nodig?
  Vanaf 1 oktober 2010 bestaat er geen aparte vergunning meer voor bouw-, sloop-, milieu- en andere activiteiten. Met de omgevingsvergunning zijn alle losse vergunningen gebundeld tot één vergunning. Deze omgevings-vergunning is gebaseerd op de nieuwe Wet algemene bepalingen omgevingsvergunning (Wabo). Met de komst van de Wabo wordt het vergunningvrij bouwen enorm verruimd. Dit betekent onder meer dat vanaf 1 oktober een zwembad, whirlpool, jacuzzi of vijver op het erf bij een woning of woongebouw gebouwd mag worden zonder vergunning, mits deze niet van een overkapping is voorzien en niet in strijd is met het bestemmingsplan. Op het “Omgevingsloket” online (www.omgevingsloket.nl) kun je een vergunningcheck doen. Je voert je locatie en werkzaamheden in, vervolgens zie je of je vergunningplichtig, melding plichtig of geen van beiden bent. Nadat deze check is doorlopen kun je een eventuele aanvraag indienen (digitaal of op papier). Meer informatie vind je op www.omgevingsloket.nl en op vergunningvrij.omgevingsvergunning.com. 

 • Wat is er voor nodig om de plaats van het zwembad te prepareren?
  De bodem moet vlak en schoon zijn, vrij van alle scherpe voorwerpen (steentjes, takjes, doppen, alles!).
  Leg onder het bad een grondzeil of bodemvilt neer. 
   
 • Kan ik het zwembad opzetten op een stenen ondergrond?
  Dat kan, maar wij adviseren je dan wel een grondzeil te gebruiken. Je moet de liner niet over de bodem slepen, want dan schuur je het materiaal stuk en ontstaan er gaten. De ondergrond moet stevig en horizontaal zijn (max. 2º helling). 

   
 • Hoe voorkom ik, dat er aarde en vuil in het bad komen? 
  Vertel kinderen, familie en vrienden,  dat ze aarde, vuil, vet, zonnebrand olie eerst af moeten spoelen,alvorens het zwembad in te gaan. Gebruik een afdekzeil als het bad niet in gebruik is. Zo voorkom je dat afval en bladeren in het bad vallen. TIP: Zet een teiltje langs de zwembadtrap om je voeten in af te spoelen!
   
 • Hoe is een zwembad veilig te maken voor kleine kinderen?
  Er zijn verschillende artikelen in de handel die bijvoorbeeld signalen afgeven, of bewegingsdetectoren. Nadeel is dat met deze artikelen altijd iets kan gebeuren waardoor ze geen veiligheid meer bieden. De meest veilige en betrouwbare oplossing blijft een omheining met een poort die op slot kan.