€ 0,00

Diversen

 • Wat is een skimmer?   Een skimmer is een bak/mandje aan de oppervlakte van het zwembad waar het drijvende vuil  (vliegen, bladeren, zwemwater) in terecht komt. Via deze skimmer gaat het zwembadwater naar de pomp.
   
 • Wat is een liner? Een liner is het binnenzeil van een bad. Baden met een stalen rand hebben  een soort binnenzeil/zak, die te vervangen is als deze lek mocht zijn. Deze liner wordt ook wel folie genoemd.
   
 • Hoe lang gaat de liner mee? Praktijk leert dat er zwembaden zijn welke na 7 jaar reeds van een nieuwe folie worden voorzien vanwege optische  verkleuring of vervuiling, maar ook zijn er baden bekend welke na 20 jaar nog met dezelfde folie in gebruik zijn. De levensduur kan afhankelijk zijn van het merk, type, dikte, kleur, maar ook van de omstandigheden, waterbehandeling, etc.
   
 • Kan op ieder zwembad een lamellenafdekking? Wanneer men kiest voor een lamellenafdekking moet het bad wel aan de juiste vormen voldoen. Op een rond, ovaal of acht vormig bad kan geen lamellenafdekking gemonteerd worden.
   
 • Wat is een solar afdekking/noppenfolie?  Noppenfolie is een drijvende zomerafdekking voor een bad, gemaakt van plastic met luchtkussentjes. Deze zorgen ervoor dat het bad de warmte beter vasthoud en als de zon erop schijnt heeft het de werking van een soort broeikas zodat de warmte in het bad blijft.
   
 • De noppen van het noppenfolie laten al na 2 jaar los, is dit normaal? Afhankelijk van de kwaliteit en de omstandigheden gaat een noppenfolie ( 180 micron)ongeveer 2 seizoenen mee. Schuimdekens zijn duurder, maar hebben een langere levensduur (ongeveer 6 jaar). 
   
 • Hoeveel tijd ben ik wekelijks kwijt aan het onderhoud van mijn zwembad? Afhankelijk van diverse factoren zoals seizoen, grootte van het bad of randapparatuur, mag je er vanuit gaan dat  je gemiddeld 1 à 2 uur per week nodig heeft om het bad te onderhouden.
   
 • Ik zoek een zwembad met pompinstallatie voor de nodige stroming. Kan ik dan mijn zwembad gebruiken om te trainen? Een zwembad uitgevoerd met een jetstream tegenstroom apparaat mag als zwemtrainer gezien worden.
   
 • Mag ik de pomp uit elkaar halen om de binnenkant van het motorhuis schoon te maken?
  Nee.  Door het openmaken van het motorhuis vervalt de garantie. 
   
 • Kan een bestaand zwembad verwarmd worden? Bijna alle baden kunnen verwarmd worden. Dit kan middels een warmtepomp, een warmtewisselaar, welke in het leidingsysteem wordt geplaatst of middels zonnecollectoren. Wanneer men een bad gaat verwarmen is het wel raadzaam om een deugdelijke afdekking aan te schaffen.
   
 • Hoe kan kalkaanslag op de zwembadwanden en bodem van een polyester mono block bad verwijderd worden zonder het bad leeg te laten lopen? Kalkaanslag ontstaat door hard water. Het water dient dus getest te worden op alkaliteit en pH. Als het water erg hard is, dan is het aan te raden een waterontharder te gebruiken. De pH eventueel terugbrengen naar 7,0 en daarbij een chloorgranulaat 55G als shockdosering gebruiken. Is je water in balans, dan zal de aanslag onder water verdwijnen. Is je rand nog van aanslag voorzien, dan kun je vragen om de kalk verwijderende randreiniger. 
   
 • Hoe voorkom ik, dat er aarde en vuil in het bad komen? 
  Vertel kinderen, familie en vrienden,  dat ze aarde, vuil, vet, zonnebrand olie eerst af moeten spoelen,alvorens het zwembad in te gaan. Gebruik een afdekzeil als het bad niet in gebruik is. Zo voorkom je dat afval en bladeren in het bad vallen. TIP: Zet een teiltje langs de zwembadtrap om je voeten in af te spoelen!