€ 0,00

Spa vs. Hot tub

De verschillen tussen spa’s en hottubs

Suncenter beschikt over een ruim assortiment van baden, zoals spa’s en hottubs. Bij ons vind je uitsluitend spa’s, hottubs, jacuzzi’s en whirlpools van een hoogstaande kwaliteit. In elk van deze baden kom je heerlijk tot rust en kan je even helemaal tot ontspanning komen. Het warme water voelt als een ware weldaad voor je lichaam.

Tussen een spa, hottub, whirlpool en jacuzzi zitten enkele verschillen. Welk bad je voorkeur geeft, hangt natuurlijk weer af van een aantal factoren.

De spa

De spa is eigenlijk een verzamelwoord voor diverse soorten baden, zoals een hottub, whirlpool of jacuzzi. Een spa is een warmwaterbad met een onderwaterstraal of een onderwater massage bad met een aantal jets. Het materiaal van de spa’s is bepalend voor de kwaliteit en levensduur. Spa’s kunnen gemaakt zijn van acryl, fiberglas of polyethyleen. Suncenter beschikt over een ruim assortiment van verschillende soorten duurzame spa’s.

Spa’s van acryl

Spa’s van acryl hebben de meeste hoogwaardige kwaliteit en de langste levensduur. Ze zijn uv-bestendig en bestand tegen osmose.

Spa’s van fiberglas

De spa’s van fiberglas hebben nagenoeg dezelfde kwaliteiten als de acryl spa’s. De spa’s van fiberglas zijn echter niet goed bestand tegen osmose.

Spa’s van polyethyleen

Bij Suncenter vind je enkel spa’s van acryl en fiberglas. De spa’s van polyethyleen zijn namelijk van een slechtere kwaliteit. Deze hebben een vrij korte levensduur en vervormen snel.

Massage-effect

Het massage-effect in de spa’s wordt weer veroorzaakt door de jets. Als deze op de juiste plekken zijn geplaatst, dan heeft de massage een goed effect. Je geniet er dan ook echt van. Onze spa’s beschikken allemaal ergonomische lig- en zitplaatsen, zodat je het heerlijk tot rust kunt komen en intussen kunt genieten van een massage in het water.

Hottubs

Een hottub is een houtgestookt verwarmd buitenbad. Het bad wordt verwarmd door een houkachel van RVS. Een hottub dien je zelf op temperatuur te houden. Buiten baden in een hottub heeft een zeer rustgevende werking op je lichaam en geest. Het geknetter van het brandende hout voegt nog een extra relaxende sfeer toe aan de badsessie. Ben je van plan om een hottub te kopen? Dan vind je bij Suncenter diverse soorten en modellen hottubs. Onze verkopers kunnen je hierbij een deskundig advies geven, zodat je een hottub kunt kopen die helemaal aan je wensen voldoet.

Whirlpool

Whirlpool is een synoniem voor de spa. Het woord whirlpool zegt heel veel over de functie hiervan. Deze geeft eigenlijk al aan waar een spa over beschikt, namelijk ‘whirls’ wat in het Nederlands kolkend water of waterstralen betekent. Het verschil tussen een spa en een whirlpool is dat de watercirculatie niet door de jets wordt geregeld, maar ook door pompen. Bij Suncenter vind je een ruim assortiment van whirlpools in verschillende maten en soorten.

Jacuzzi

Bij een jacuzzi denk je waarschijnlijk aan een bubbelbad. In het warme kolkende, bubbelende water kom je heerlijk tot rust. Eigenlijk is Jacuzzi een merknaam. Dit merk produceert spa’s en hottubs. De naam jacuzzi wordt alleen door dit merk gebruikt. Als je erover denkt om een jacuzzi te kopen, dan ben je bij Suncenter op de juiste plek. Wij beschikken over een ruim aanbod van hottubs en whirlpools die identiek zijn aan de bekende jacuzzi’s. Ze beschikken over dezelfde kwaliteiten en functies.

Als je een whirlpool, hottub of jacuzzi wil kopen, dan is adviseren wij je om goed te letten op het materiaal, de constructie en de isolatie. Op basis van deze gegevens kun je namelijk de levensduur en het energieverbruik inschatten. Verder is het ook belangrijk om te weten of je een spa wilt die zowel bubbels als waterstralen produceert of slechts een functie heeft.

Deskundige adviseurs

Wil je een whirlpool, jacuzzi of een hottub kopen? Dan kun je hiervoor uitstekend terecht bij Suncenter. Wij werken met een team van zeer deskundige adviseurs. Zij helpen je op weg bij het maken van een juiste keuze. Zo geven ze je advies over het materiaal, de constructie en de isolatie. Daarnaast vertellen ze je ook meer over de levensduur van een spa en het energieverbruik. Aan de hand van dit advies kun je dus een weloverwogen keuze maken en een hottub, whirlpool of jacuzzi kopen waar je werkelijk jarenlang plezier van beleeft.