€ 0,00

Tips voor aanschaf Spa

HOE BEREID IK ME VOOR ALS IK EEN SPA GA KOPEN?
In de eerste instantie moet je alle verschillende theorieën van de verschillende aanbieders bestuderen en begrijpen. Er zijn namelijk verschillende denkbeelden over hoe een spa zou moeten worden gebouwd. Luister goed naar de redenen waarom je precies dat product zou moeten kopen en ga niet af op verkooppraatjes van de verkoper, maar gebruik je logische verstand.  Alle spa's zien er in de kuip mooi uit, en de meeste mensen gaan voorbij aan de technische details. Stel voldoende vragen die naar je mening van belang zijn en noteer deze op een kladblok. Zorg er natuurlijk voor dat je de juiste antwoorden krijgt op de gestelde vragen! Schaam je niet om nogmaals te vragen, als je het de eerste keer niet goed hebt begrepen. Vooral in de spa markt is de uitspraak "waar voor je geld" zeker van toepassing. Het zou best kunnen dat je op de  markt al een spa kunt kopen voor € 2000,- tot € 3000,- Deze spa's gaan natuurlijk geen leven lang mee, slechts een aantal jaren. Een spa bij Suncenter koop je tussen de € 3500, en €9.000,= (Afhankelijk van het aantal opties, de grootte, enz).  Hiervoor krijg je een gegarandeerde kwaliteit met minimaal 1 tot 6 jaar garantie en minimale onderhoudskosten.

Waar moet je op letten:
Kies je voor volledig kunststof, weet dat kunststof verkleurd en moeilijker te reinigen is. Kies je voor verchroomd, weet dat de chroom niet lang op de jets zal blijven hangen. Laat je niet verleiden door grote jets, deze nemen veel van je water debiet en geven weinig massage. Laat je ook niet verleiden door het aantal jets, veel jets betekend niet altijd veel massage. Kies voor een goede combinatie en opstelling van de jets.
 • Ozonator
  De ingebouwde ozonator produceert ozon (O3), ook wel Superzuurstof genoemd. Ozon doodt virussen en bacteriën, waaronder de Legionella bacterie. Door de ozonator blijft het water helder, je hoeft minder chemicaliën te gebruiken, dit bespaart 60% in het gebruik van chloor, bromide en pH chemicaliën. Bij een spa van Suncenter is een ozonator geen optie, het is standaard. 

 • Omkasting
  De omkasting is één van de meest exclusieve eigenschappen van de Dolphin Spa. Waar andere merken het zachtere, goedkopere en kwetsbare red cedar toepassen, bieden wij een standaard omkasting in mahonie hout aan. Deze houtsoort is duurzaam, en heeft een exclusieve uitstraling. Of kies voor de Wellis spa met zijn onderhoudsvriendelijke composiet buitenzijde. 

 • De kuip 
  De kuip van de spa is gemaakt van een vezelversterkt kunststof. Hiervoor wordt het materiaal van Lucite gebruikt. Lucite kunststof is een van de meeste duurzame kunststoffen die voor het bouwen van een spa gebruikt kan worden Door het gebruik van Lucite is er minder onderhoud nodig en hoeft de kuip minder schoongemaakt te worden.  Het biedt de perfecte basis voor je spa,  het materiaal is extreem sterk en duurzaam - dus het zal niet rotten. 

 • Constructie
  De meeste spas verkrijgbaar op de markt hebben geen stabiele zelf-ondersteunende vloer en dienen dus op een stevige (betonnen) ondergrond te worden geplaatst. In vele gevallen, zal zelfs de garantie komen te vervallen als niet aan deze eis is voldaan. Alle spa's van Suncenter zijn standaard uitgerust met een zelfondersteunende vloer. De Spa kan op vrijwel elke egale ondergrond worden geplaatst, zonder speciale (dure) aanpassingen. Het grote voordeel van deze constructie is dat je je Spa op elk gewenst moment kunt verplaatsen naar een andere plek, bijvoorbeeld als je de tuin opnieuw wenst in te richten.  

 • Aansluiting
  Alvorens je een spa gaat aansluiten, informeer eerst bij een ervaren elektricien of er aanpassingen nodig zijn op de elektrische installatie van je woonhuis.
 • Verversen water
  Normaal gesproken hoeft maar om de drie maanden het water ververst te worden. Dit is natuurlijk weer afhankelijk van hoe intensief het bad wordt gebruikt. Het kan zijn dat door cosmetische restanten zoals bodycreme enz het water eerder ververst dient te worden. Wij kunnen hierover alles vertellen. De spa's worden geleverd met een professionele Ozone generator en samen met 1x per week 1 bekertje Aquafinesse blijft je water kraakhelder en schoon. Een keer per week reinig je het filter
 • Wat zijn de mogelijkheden van de jets?
  Gaan deze individueel aan en uit? Passen ze zich aan en kan je ze verwijderen voor onderhoud?
  De meeste spa jets van de spa's welke je bij Suncenter vind zijn verwisselbaar en makkelijk te demonteren. 

 • Is het filter makkelijk te vervangen voor onderhoud? Belangrijk hierbij is dat de filterhouder universeel is zodat je ook andere merken filters kunt gebruiken. Sommige fabrikanten hebben namelijk een monopolie positie gecreëerd omdat men alleen maar hun  merk en soort filter kan gebruiken, tegen de door hun vast gestelde prijs. 

 • Hoe zijn de hoofdkussens bevestigd? Sommige kussens werken met zuignappen, welke hinderlijk vaak losraken. Anderen zijn vastgeschroefd, wat de schoonmaak van de spa belemmert. Onze spa's hebben uitneembare hoofdkussens die in een uitsparing geschoven worden.

 • Kosten per maand; Er zijn een heleboel factoren, die de maandelijkse kosten van een spa bepalen. Deze kunnen zijn; het klimaat, de gebruikersfrequentie, filtratiecyclus, de locale energietarieven en de manier van productie van de spa. Doordat onze spa's ook de warmte benutten van de elektro motoren en in combinatie met een perfect isolerende afdekcover kunnen wij je verzekeren dat de spa's van Suncenter een van de zuinigste zijn op de markt.