€ 0,00

Meer over Maxlight

Licht en warmte zijn net zo belangrijk voor het leven als de zuurstof die we inademen.  Zij geven energie, zorgen voor ontspanning en bieden ons een behagelijk gevoel. Ze toveren een bronzen tint op de huid en vervullen de ziel met zonnige gedachten. Wat heerlijk dat we hiervan kunnen genieten wanneer we maar willen.  Terwijl we tegelijkertijd een stralende gezonde huid verkrijgen!  De hoogwaardige lichttechnologie van Maxlight maakt het mogelijk. Een zonnig vooruitzicht!

Het topmerk Maxlight biedt een veelzijdig lampenassortiment op basis van de nieuwste technologische knowhow. De modernste lichttechnologie plus een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding zorgen voor een optimale uitrusting van je zonnebank - klinkt glashelder, nietwaar? Het veelzijdige productenspectrum biedt aantrekkelijke uitrustings varianten voor hoogst individuele eisen. Met name de langdurige en gelijkmatige topprestaties van de lampen en de optimale UV-straling voor een langaanhoudende bruining binnen een korte tijd zijn bijzonder indrukwekkend.

Breed assortiment van zonnebanklampen
Wij bieden lampen in verschillende lengten, met of zonder geïntegreerde gezichtsbruiner voor particuliere zonne banken. De lengte van de meest voorkomende zonnelamp is 176 cm met een wattage van 100. Hier is ook de meeste keuze in.  Als lengte en wattage overeenkomen, kan een zonnebanklamp zonder technische problemen vervangen worden door een zonnebanklamp van een ander merk of type. Let er wel op dat bruiningstijden mede afhankelijk zijn van het type lamp en daarom gewijzigd kunnen zijn. Ook de UV-klasse van het apparaat kan gewijzigd zijn.
 
Levensduur van zonnebanklampen
De opgegeven levensduur van standaard zonnebanklampen is meestal 500 uur. Voor speciale en professionele zonnebanklampen kan de levensduur 800-1000 branduren zijn. De werkelijke levenduur van een zonnebanklamp wordt o.a. bepaald door de koeling van de zonnebank en lampen en de werking van de starters van de zonnebank. Door de levensduur van een bruiningslamp neemt de sterkte geleidelijk af.
 
UV-klasse van zonnebanken en de Europese 0,3-norm
Wanneer een fabrikant een zonnebank op de markt brengt, dan moet die aan een aantal strenge eisen voldoen. Eén van deze eisen is dat een zonnebank voor particulier gebruik aan UV-klasse 3 voldoet. Natuurlijk voldoen al onze zonnebanken aan de allerstrengste eisen, dus ook aan de eisen met betrekking tot de output van de lampen. Wanneer een particulier daarna besluit sterkere zonnebanklampen te monteren in de zonnebank dan kan het zijn dat het apparaat niet meer voldoet aan de UV-klasse 3 eis. De zogeheten ‘0,3-norm’ die sinds medio 2007 in Nederland van kracht is, wordt gecontroleerd en gehandhaafd door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Deze norm is in opdracht van de Europese Unie opgesteld door een brede wetenschappelijke commissie, Scientific Committee on Consumer Products (SCCP). De norm stelt onder meer dat zonnebanken niet meer straling mogen afgeven dan 0,3 W/m2, oftewel: de kracht van de zon op de stranden van de Middellandse Zee rond het middaguur. Apparaten voor thuisgebruik zijn UV-3 type apparaten. UV-3-type apparaten vallen altijd ruim binnen de 0,3 norm, mits originele of gelijkwaardige lampen worden gebruikt. Een 0,3 certificaat wordt nooit bij lampen gegeven, maar bij een voor exploitatie bedoelde professionele zonnebank.
 
Prestatie van de zonnebanklampen
De prestatie van een zonnehemel of zonnebank is van veel factoren (buiten de zonnebanklampen natuurlijk) afhankelijk. De temperatuur van de bruiningslampen is erg belangrijk. Een evenwichtig gekoeld apparaat presteert beter als een apparaat wat te warm wordt of te koud blijft. De kwaliteit en vorm van de reflector van de zonnebank (bij non-reflector lampen) is ook erg belangrijk Alle particuliere apparaten behalve de Hapro Onyx en het semi-professionele apparaat Hapro Proline zijn uitgerust met een kwalitatief hoogwaardige reflectorplaat en non-reflector lampen. Een gewone bruiningslamp geeft licht aan alle kanten en het is dus belangrijk dat er zoveel mogelijk licht naar de juiste kant wordt gereflecteerd. In reflectormateriaal zit veel kwaliteitsverschil. De afscherming van de lampen door de acrylplaat is ook zo’n factor die een rol speelt. Ook hier zijn weer verschillende kwaliteiten en diktes toegepast. Hoe goed de kwaliteit ook is, een afscherming van acryl houdt minimaal 15% UV tegen.