€ 0,00

Wat is AquaFinesse?

Iedereen weet dat het water moet worden ontsmet om de bacteriën erin te vernietigen, maar mag dat ook ten koste gaan van de gezondheid van hen die ons dierbaar zijn of ten koste van onze kwetsbare natuur? Het gebruik van conventionele chemicaliën zoals chloor of broom in je spa veroorzaakt sterk ruikend water dat bovendien negatieve bijwerkingen heeft voor huid, ogen en ademhaling en zelfs je bad kan beschadigen. Daarbij komt de narigheid dat je meerdere keren per week metingen moet doen en eventueel de waarden moet aanpassen. En zelfs na al die moeite.............Is je spa echt zo schoon als je denkt? Nee!

Om te begrijpen waarom dat zo is, moet je eerst de ware oorzaak kennen van de vorming van kolonies van bacteriën, een industrieel geheim over een vieze, slijmerige substantie die zich onzichtbaar verschuilt op oppervlakken en in leidingen van je spa bad en wordt aangeduid met biofilm! Al vele jaren weten wetenschappers dat bacteriën om te kunnen gedijen een laag slijm vormen die dient als bescherming, voedingsbodem en broedplaats. Deze laag slijm wordt na verloop van tijd steeds dikker waardoor ernstige bijkomende problemen ontstaan. Zelfs hoge doseringen chloor of broom zijn dan alleen in staat om de bacteriën in de buitenste laag van de biofilm te doden waardoor de bacteriën dieper in de biofilm zich ongestoord verder kunnen vermeerderen.
 
De oplossing heet AquaFinesse!
Slechts één eenvoudige wekelijkse behandeling met onze gepatenteerde milieuvriendelijke formule pakt het probleem bij de wortel aan; de slijmlaag wordt losgeweekt van het oppervlak en vervolgens weggespoeld met het water. Bovendien kan deze zich ook niet opnieuw vormen. Het resultaat is een spectaculaire vermindering van bacteriën in het water waarvoor nog slechts een minimale hoeveelheid ontsmettingsmiddel nodig is! Zelfs kalk, de notoire vernietiger van spa baden, is niet opgewassen tegen de kracht van AquaFinesse.

AquaFinesse™ is een natuurlijk, milieuvriendelijk waterbehandelingssysteem. De unieke formule treedt meteen in werking na toevoeging aan het water. Wat Aquafinesse™ bijzonder maakt is dat het product in staat is de biofilm van bacteriën volledig los te maken. Dit is zeer belangrijk, want de biofilm is een bijna ondoordringbare laag die bacteriën rondom zich creëren. De laag werkt als bescherming tegen chloor en desinfectiemiddelen en dient tegelijk als optimale broedplaats. De biofilm voelt kleverig en slijmerig aan. Je vindt biofilm terug op alle vochtige oppervlakken van het spa bad zoals de wanden, de leidingen, cover of de jets. Conventionele ontsmettingsmiddelen zoals chloor of bromine kunnen de biofilm bijna niet binnendringen. Zelfs grote hoeveelheden ervan zijn alleen in staat om de bacteriën in de buitenste laag van de biofilm te
doden terwijl de dieper gelegen bacteriën ongedeerd blijven en zich kunnen blijven vermenigvuldigen. De AquaFinesse™ formule is in staat om de biofilm geheel te openen en los te maken. Het gevolg is dat bacteriën blootgesteld worden aan de ‘buitenwereld’ en dat ze op dat moment erg kwetsbaar zijn. Een minimale hoeveelheid ontsmettingsmiddel volstaat nu om de bacteriën doeltreffend te vernietigen.

Wat als nieuwe bacteriën in het water komen? Nieuwe bacteriën krijgen de kans niet om zich opnieuw vast te hechten. De bacteriën vlokken door de gepatenteerde technologie van AquaFinesse™ binnen korte tijd samen. Ze spoelen daarna het filtersysteem in waar een kleine hoeveelheid ontsmettingsmiddel volstaat om ze snel op te ruimen. Uiteraard is het belangrijk dat je daarbij het filter goed schoon houdt.