€ 0,00

Aan de slag met AquaFinesse

Situatie 1: Je hebt een nieuwe spa.
Je hebt net een nieuwe spa en wil starten met het AquaFinesse™ waterbehandelingssysteem.
Welke stappen moet je hiervoor doorlopen?
 • Bij een nieuwe spa is het aangeraden eerst de AquaFinesse™ Spa Clean Tablet te gebruiken. Deze tablet reinigt het interieur en het leidingwerk van het spa bad grondig en van binnenuit. Voor het gebruik van de Spa Clean Tablet: zie Spa Clean Tablet
 • Vul de spa met schoon leidingwater. Belangrijk: Laat de tuinslang eerst gedurende 60 seconden met water doorlopen, zodat eventuele onzuiverheden kunnen worden afgevoerd. Deze hopen zich aan de binnenzijde van de slang op en moeten niet in het spa water terecht komen.
 • Controleer een eerste keer de pH-waarde en de totale hardheid van het spawater.
 • Voeg een chloorshock aan het water toe. Een chloorshock of super chlorering zorgt ervoor dat bacteriën en andere micro-organismen gedood worden en gaat algengroei tegen.
 • Je kunt nu starten met AquaFinesse™ . De standaard gebruiksaanwijzingen vindt u terug in de hottub Water Care box.
 • Voor AquaFinesse™ is het belangrijk dat de filters gedurende de eerste week tot tien dagen vanaf het eerste gebruik van de spa goed hun werk doen. Je kunt dit proces zelf ondersteunen door de filters om de dag te reinigen. Na de initiële conditioneringsperiode dien je de filters één keer per week te reinigen. Wij adviseren om een tweede set filters aan te schaffen zodat je kunt wisselen. Hierdoor kan de ene set goed drogen terwijl je de andere gebruikt.
 • Het water van een nieuwe spa dient de eerste keer na 4 tot 6 weken vervangen te worden.

Situatie 2: Je hebt/koopt een bestaande spa.
Als de spa minder dan een week geleden nog leeggemaakt is en met schoon water is gevuld, kan je onmiddellijk overschakelen naar AquaFinesse™ . Je doorloopt hiervoor de volgende stappen:
 • Controleer de eerste keer de pH-waarde en de totale hardheid van het spawater.
 • Voeg eventueel een chloorshock aan het water toe. Een chloorshock of super chlorering zorgt ervoor dat bacteriën en andere micro-organismen gedood worden en gaat algengroei tegen. Een shockbehandeling is raadzaam bij twijfel over de kwaliteit van het leidingwater.
 • Je kunt nu starten met AquaFinesse™ . De standaard gebruiksaanwijzingen vindt je terug in de hot tub Water Care box.
 • Voor AquaFinesse™ is het belangrijk dat de filters gedurende de eerste week tot tien dagen vanaf het eerste gebruik van de spa goed hun werk doen. Je kunt dit proces zelf ondersteunen door de filters om de dag te reinigen. Na de initiële conditioneringsperiode dien je de filters één keer per week te reinigen. Wij adviseren om een tweede set filters aan te schaffen, zodat je kunt wisselen. Hierdoor kan de ene set goed drogen terwijl je de andere gebruikt.
Als het spabad langer dan twee weken geleden met chloor of broom werd gereinigd, raden wij aan om de spa eerst leeg te maken en weer te vullen met schoon water.
 • Het is aangeraden eerst de AquaFinesse™ Spa Clean Tablet te gebruiken. Deze tablet reinigt het interieur en het leidingwerk van het spa bad grondig en van binnenuit. De instructies vindt je terug op de productverpakking.
 • Nadat de behandeling met de Spa Clean Tablet is beëindigd, laat je de spa leeglopen en vul je hem opnieuw met schoon leidingwater. Tip: Laat de tuinslang eerst gedurende 60 seconden lopen, zodat eventuele onzuiverheden uit de tuinslang verwijderd kunnen worden.
 • Controleer de eerste keer de pH-waarde en de totale hardheid van het spawater.
 • Voeg eventueel een chloorshock aan het water toe. Een chloorshock of super chlorering zorgt ervoor dat bacteriën en andere micro-organismen gedood worden en gaat algengroei tegen. Een chloorshock is raadzaam als je onzeker bent over de kwaliteit van het leidingwater.
 • Je kunt nu starten met AquaFinesse™ . De standaard gebruiksaanwijzingen vindt je terug in de hottub Water Care box.
 • Voor AquaFinesse™ is het belangrijk dat de filters gedurende de eerste week tot tien dagen vanaf het eerste gebruik van de spa goed hun werk doen. Je kunt dit proces zelf ondersteunen door de filters om de dag te reinigen. Na de initiële conditioneringsperiode dien je de filters één keer per week te reinigen. Wij adviseren om een tweede set filters aan te schaffen zodat je kunt wisselen. Hierdoor kan de ene set goed drogen terwijl je de andere gebruikt.