€ 0,00

Algemene vragen

Hoe wordt AquaFinesse geleverd? 
AquaFinesse wordt geleverd in een gemakkelijke draagdoos. Alles wat je nodig hebt voor onderhoud van het water tot maximaal 6 maanden vind je in 1 doos. De draagdoos bevat 2 flessen gepatenteerde AquaFinesse oplossing, een maatbeker met schaalverdeling, reinigingstabletten, een slow release dispenser en instructies met veelgestelde vragen. 

Wat is de werking van AquaFinesse™?
AquaFinesse™ zorgt ervoor dat het opgeloste calcium zich omvormt tot vaste calciumdeeltjes. Deze calciumdeeltjes worden door de filter opgevangen en kunnen daarna gemakkelijk verwijderd worden. Tijdens dit proces is het noodzakelijk dat het water stroomt. Je kunt de jets en de pompen twee keer per dag gedurende 10 minuten voluit aanzetten. Zorg ervoor dat alle kleppen open staan. Maak de filter op tijd schoon om de calciumdeeltjes te verwijderen. Tip: Draai nooit de luchttoevoer en de kleppen volledig dicht. In delen van het systeem ontstaat dan stilstaand water wat gemakkelijk vervuilt.

Wat doen de reinigingstabletten? 
Een kleine chloor tablet wordt gebruikt in combinatie met onze slow-release dispenser om alle bacteriën te oxyderen die in het filter worden opgevangen. De hoeveelheid chloor die in het water van de hot tub achterblijft is minimaal. Deze kleine dosis voorkomt onplezierige geur van het filter, terwijl uitdroging van de huid en beschadiging of verkleuring aan zwem kleding niet meer voorkomt zoals dit gebruikelijk is bij traditioneel onderhoud met chloor. NOTE: het is aan te bevelen dat spa eigenaren een minimum vrij chloor van 1.5ppm in het water houden.  

Kan ik geuren gebruiken in combinatie met AquaFinesse? 
Ja, zolang de producten die je gebruikt geen olie bevatten.

Hoe gebruik ik AquaFinesse?  
Neem één fles uit de doos en raadpleeg het etiket voor de wekelijks toe te voegen hoeveelheid AquaFinesse. Goed schudden voor gebruik met de dop op de fles. Giet daarna de aangegeven hoeveelheid, afhankelijk van de inhoud liters van je spa of hot tub, in de maatbeker en giet dit in het water. Zet de jets aan voor tenminste twee minuten zodat de oplossing zich kan mengen met het water. Als AquaFinesse in combinatie met een goed werkende ozonator wordt gebruikt heb je in principe geen chemicaliën nodig voor het wateronderhoud, wel moet dan minimaal om de twee dagen het filter grondig worden gereinigd, ook tussen de lamellen. Wij adviseren daarom gebruik te maken van de slow-release dispenser met reinigingstablet volgens gebruiksaanwijzing boven het filter (in het mandje) te plaatsen. Je voldoet hiermee aan de regels en wetgeving voor openbare whirlpools een vrij chloor in het water van 1.5ppm. Gebruik: plaats een tablet AquaFinesse in de dispenser, draai het dekseltje erop en plaats de dispenser op het filter (in het rooster boven het filter). Vul de dispenser met water door deze onder te dompelen totdat de luchtbellen verdwenen zijn. Zorg ervoor dat je de dispenser met tablet plaatst, voordat je de spa gebruikt. 

Kan ik AquaFinesse in elke spa of hottub gebruiken, ouder of nieuw? 
AquaFinesse TM werkt fantastisch in elke tub, mits het een effectief werkend filtratiesysteem heeft met een verwijderbaar filter dat gereinigd kan worden en voldoende flow (stroming) door de filters voor minimaal 4 uur per dag.  

Kan ik AquaFinesse gebruiken in een spa die al met chloor is onderhouden? 
Als een tub gevuld werd met leidingwater kun je zonder problemen overschakelen op AquaFinesse. Voor een tub die al langere tijd met chloor werd behandeld raden wij aan eerst 1/3 deel water uit de spa te halen en vervolgens bij te vullen met schoon leidingwater. Alvorens bij te vullen met een tuinslang deze ruim doorspoelen.  

Is het veilig het water op het gras te laten leeg lopen? 
Ja, AquaFinesse is een milieuvriendelijk product en beschadigt je gras niet en is daarom ook niet gevaarlijk voor huisdieren. 

Hoe vaak moet ik de filter(s) reinigen?  
AquaFinesse werkt nauw samen met het filter systeem om er voor te zorgen dat het water schoon blijft. De eerste twee weken is het raadzaam om de filters twee maal per week te reinigen. Na de gebruikelijke reinigingsperiode is eens per week voldoende. Gemakkelijk is hierbij als je twee sets filters hebt zodat deze wekelijks kunnen rouleren. 

Wat is de beste manier om de filters te reinigen?  
Voor wekelijkse reiniging: verwijder het filter uit het filterhuis. Spoel het filter met een krachtige straal van boven naar beneden uit met de tuinslag. Door een spuitstuk te monteren op de tuinslag kan dit met een krachtige straal. Elke maand kan het filter in een emmer heet water worden geplaatst. Voeg aan het water een filterreiniger toe. Nadat het filter enkele uren heeft staan weken kan men dit, voordat dit teruggeplaatst wordt, op boven beschreven wijze schoon spuiten met koud leidingwater. Het is aan te bevelen het filter eerst te drogen alvorens terug te plaatsen.  

Hoe vaak moet ik de filters in de spa reinigen/vervangen?
Voor AquaFinesse™ is het belangrijk dat de filters gedurende de eerste week tot tien dagen vanaf het eerste gebruik in je spa bad goed hun werk doen. Je kunt dit proces zelf ondersteunen door de filters om de dag te reinigen. Na de initiële conditioneringsperiode dien je de filters elke week te reinigen. Wij adviseren om een tweede set filters aan te schaffen, zodat je kunt wisselen. Hierdoor kan de ene set goed drogen terwijl je de andere gebruikt.