€ 0,00

Wateronderhoud

Hoe vaak moet ik AquaFinesse toevoegen aan het water?  
Gebruik AquaFinesse eens per week zoals voorgeschreven. Neem bij voorkeur een vaste dag. NIET OVERDOSEREN. De reinigingstablet moet vervangen worden nadat deze is opgelost, gemiddeld 7 tot 10 dagen. Zodra de reinigingstablet is opgelost moet een nieuwe worden geplaatst. Controleer dit regelmatig.  

Wat gebeurt er als ik teveel AquaFinesse aan het water heb toegevoegd? 
Als je teveel AquaFinesse aan het water hebt toe gevoegd, kun je 1/3  van het water verversen. Indien je veel te veel hebt toegevoegd moet de spa worden leeg gemaakt, gereinigd met schoon water en weer opnieuw  worden gevuld. Ook is het dan aanbevolen de filters grondig te reinigen.  Let er dus altijd op dat je niet over doseert. 

Ik ben zojuist met AquaFinesse gestart en het water wordt troebel en vuil. Wat doe ik verkeerd?
NIETS! In feite is dit een teken dat AquaFinesse op de juiste wijze werkt. Het re-conditioneert het water en reinigt de leidingen, pompen en verwarmingselement. Indien je spa ouder is dan zes maanden, wordt door AquaFinesse oud opgebouwd vuil en kalkaanslag verwijderd en deze komen vrij in het water. Gedurende deze reinigingsperiode  adviseren wij de filters minimaal twee maal per week schoon te maken. Dit helpt het water sneller te reinigen en te zorgen dat het filter niet verzadigd wordt. Binnenkort zal het water weer helder en schoon zijn. Als de spa niet wordt gebruikt moeten ALLE kleppen van jets, lucht en watervallen geopend zijn zodat het water er door kan stromen. AquaFinesse kan ook dan haar werk blijven doen!  GA NIET IN DE HOTTUB ALS JE DE BODEM VAN HET BAD NIET KUNT ZIEN!  

Moet ik het water "shocken" voordat ik met AquaFinesse TM kan starten?  
Nee, het is niet noodzakelijk het water te "shocken" voordat je met AquaFinesse begint.  Er zijn situaties waarin wij een chloorshock adviseren. Bij nieuwe spa’s bijvoorbeeld, na het vullen voor de eerste keer, moet het water "geshockt" worden. Bij twijfel aan de kwaliteit van het water kan een "chloorshock" goed zijn voordat je start met AquaFinesse.  WACHT NA HET "SHOCKEN" 4-6 UUR VOORDAT JE MET AQUAFINESSE BEGINT. 

Moet ik het water superchloreren/ een chloorshock toevoegen bij veel gebruik van de spa?
Wanneer je AquaFinesse™ gebruikt, adviseren wij om elke twee à drie weken of na zeer intensief gebruik een chloorshock uit te voeren/het water te oxideren. Hierdoor worden organisch afval, lichaamsvetten en oliën, die het filter niet kan verwijderen, vernietigd. Bovendien draagt het ertoe bij dat het water kristalhelder blijft.

Welk ontsmettingsmiddel kan ik het beste gebruiken in combinatie met AquaFinesse™?
AquaFinesse™ wordt normaal gesproken geleverd met chloortabletten en een dispenser die het chloor langzaam afgeeft. Je kunt echter ook kiezen voor chloorgranulaat of broom afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de aanbevelingen van de fabrikant van je spa bad.

Zacht water
Als de zuurtegraad tussen de 80 en de 150 bedraagt, is dit het juiste niveau voor mineralen en calcium. In zacht water zijn deze waarden te laag. Het resultaat is dat de pH van het water op korte tijd sterk zal dalen. Voeg Ca2+ toe om de waarde te verhogen tot 80 -150. Het water zal stabiliseren. Als je in een gebied woont met zacht water, kijk dan goed na of het water niet te zacht is voordat je AquaFinesse™ toevoegt.

Hard water
De aanbevolen waarden voor de Calcium hardheid liggen tussen de 150 en 250 ppm (mg/liter). Wanneer het spawater te hard is, kan dit troebel water, kalkafzetting en huid- en oogirritaties tot gevolg hebben. Oplossing: Wanneer je de spa met leidingwater vult, kun je een ontkalker gebruiken om het water zachter te maken. Zo zullen de problemen van hard water voorkomen worden. Als je niet over een AquaFinesse™ ontkalker beschikt, kun je AquaFinesse™ gebruiken om de hardheid
aan te passen. Hoe ga je te werk? Je vult de spa met leidingwater en je verwarmt het water tot de gewenste temperatuur. Daarna voeg je AquaFinesse™ aan het water toe. Let op, de kalkdeeltjes worden nu in de filter opgenomen. Dit verdient extra aandacht.