€ 0,00

Thuis sporten & gezond leven

Sporten is onderdeel van een gezonde levensstijl. Beweging is goed, overal en altijd. Om je fitnessdoelen te bereiken heb je de juiste fitnessapparatuur nodig, een goede warming up en cooling down en een portie gezonde motivatie! Een aantal tips om te beginnen met thuis fitness én om het vol te houden.

Beginnen met trainen

Als je begint met thuis fitness en een slechte conditie hebt, is het verstandig om de eerste trainingen niet langer dan 20 minuten te maken. Als je twijfelt, vraag dan voor de zekerheid eerst advies aan je arts. Zodra je conditie verbetert, kun je jouw trainingen steeds meer opbouwen, naar 30 tot 60 minuten per trainingssessie.

Als je begint met trainen, zorg dan altijd voor een warming-up van circa 10 minuten, waarbij je hooguit licht gaat zweten. Een warming-up kan je vergelijken met het opstarten van je lichaam. Door een goede warming-up versoepel je jouw spieren, verbeter je jouw ademhaling en verklein je het risico op blessures. Bovendien krijg je veel meer zin om te gaan presteren.

Sluit je training ook altijd af met een goede cooling down, dit helpt onder andere blessures te voorkomen. Het doel: je lichaam en geest tot rust laten komen en je spieren soepel te houden na stevige lichamelijke inspanning. Je hart zal van een hoog ritme weer langzaam naar het standaardritme terugkeren.

Volhouden!

Verwacht niet gelijk resultaat. Het effect van thuis fitnessen wordt na enkele weken merkbaar. Conditieverbetering of gewichtsverlies, het duurt gewoon even voordat je dat merkt. Hoe zorg je dat je ondertussen gemotiveerd blijft? Stel realistische doelen en test! Test bij je eerste training hoe het staat met je conditie. Zo kun je steeds vergelijken hoe je conditie vooruit is gegaan. Trainers van Tunturi zijn vaak uitgerust met deze tests. Je kunt ook een fitnesslogboek bijhouden: Je schrijft gewoon op welke oefening je hebt gedaan en met welke intensiteit. Een voorbeeld van gegevens die je in het overzicht opneemt: datum, gewicht, hartslag, trainingstijd, afstand,energieverbruik en je gevoel. Je ziet de ontwikkeling en dit geeft extra motivatie.

Om gemotiveerd te blijven is het daarnaast belangrijk dat je de juiste apparatuur gebruikt. Alleen dan bereik je al snel jouw fitnessdoelen. Suncenter heeft een ruim aanbod van diverse soorten fitnessapparatuur, zoals crosstrainers, hometrainers, roeimachines, dumbells en loopbanden. Alleen van gerenommeerde merken als Kettler, Bremshey, Flow Fitness, Horizon en Tunturi, zodat thuis fitness helemaal aan je wensen voldoet.

Voor advies voor thuis sporten kunt u terecht in onze showroom in Leuvenheim, nabij Zutphen.