€ 0,00

From the heart!

DE WERELD VAN FITNESS ÉN TUNTURI
Tunturi is een van oorsprong Fins bedrijf, al zo’n 90 jaar jong en een echte ‘fitness-pionier’. Al vanaf 1969 verkoopt Tunturi haar fitnessapparatuur ook wereldwijd, tegenwoordig in ruim 50 landen. Sinds jaar en dag is Tunturi een merk voor de liefhebbers en kenners: mensen die serieus met hun conditie en gezondheid bezig willen zijn. Verantwoord en vooral veilig trainen, met als basis een blijvende motivatie. Vandaar de slogan ‘From the heart! Met ons hart trainen we en dat doen we goed! Tunturi ondersteunt deze gedachte door haar enorme ervaring en expertise te vertalen in continue product ontwikkeling en nieuwe trainingsprogramma’s. Daarbij wordt overigens regelmatig samengewerkt met deskundigen als artsen, fysiotherapeuten, ergonomen en ervaren sporters. Belangrijke uitvindingen en doorbraken, zoals de eerste ergometer en het automatisch aansturen van de snelheid van loopbanden, zijn daar de bekende voorbeelden van.

‘SCANDINAVISCH DESIGN”
Dat alles maakt Tunturi innovatief  en een beetje eigenzinnig. Dat  laatste vind je terug in dat typisch Scandinavische design, gedegen en tijdloos, anders dan anders en  voorzien van veelzijdige en slimme extra’s, gericht op gebruiker. Het ‘gedegene’ zie je ook terug in de hoogwaardige kwaliteit van de  apparatuur, onderdelen en service.  Zo geeft Tunturi met een gerust hart 15 jaar garantie bij thuisgebruik op alle frames van haar fitnessapparatuur en op de motoren van looptrainers (kijk voor onze uitgebreide garantievoorwaarden op  www.tunturi.nl).

Nadat je een trainingsappararaat uit de Tunturi reeks hebt gekocht, kun je de garantie op onderdelen met 1 jaar verlengen (alleen thuis gebruik) . Registreer je op www.tunturi.com voor een jaar extra garantie op alle onderdelen. De garantie begint op de dag waarop de oorspronkelijke koper de apparatuur aanschaft. De apparatuur moet in het bezit blijven van de oorspronkelijke koper/eigenaar. De garantieperiode wordt niet verlengd na reparaties die onder de garantie vallen. Je moet altijd je aankoopbewijs kunnen tonen als je aanspraak maakt op garantie; Bewaar het bewijs dus goed! De garantievoorwaarden zijn alleen van toepassing bij normaal gebruik van het product, zoals beschreven in de gebruikshandleiding.

JE LEVEN LANG PLEZIER!
Trainen en resultaat boeken, dat is wat  Tunturi betreft een kwestie van lange adem. Langdurig plezier van de  apparatuur staat voorop. Naast de  uitstekende garantievoorwaarden en service is alle apparatuur zoveel mogelijk ‘onderhoudsarm’. Desondanks is het aan te raden om je fitnessapparaat met enige zorg te behandelen. De info  over het onderhoud is opgenomen in de handleiding die met de apparatuur wordt meegeleverd. Uiterst nuttig om deze  handleiding vooraf even door te nemen en vooral ook te bewaren, zodat je er later altijd op terug kunt grijpen.

In het algemeen is het raadzaam, ook in verband met de veiligheid, aandacht te besteden aan de volgende punten:
 

  • Controleer met enige regelmaat verbindingen, moeren, bouten en schroeven.
  • Tijdens het trainen verlies je, als het goed is, het nodige vocht. Daarom is het zaak om de trainer na afloop altijd even af te nemen met een zachte, absorberende doek. Transpiratievocht kan corrosie (roest!) en elektronische storingen veroorzaken. Gebruik overigens nooit oplosmiddelen.
  • In het verlengde van het vorige punt: het is aan te raden om de metalen delen vóór de eerste keer trainen aan de buitenzijde te behandelen met zuur vrije vaseline of autowas. Dat biedt een extra bescherming.

SPECIFIEK AANDACHTSPUNT BIJ LOOPTRAINERS
Bij een gemiddeld thuisgebruik (3 keer per week, tussen de 30 en 60 minuten trainen per sessie) is het belangrijk om de smering van de loopband tenminste vier keer per jaar te controleren. Een goede smering zorgt voor zo min mogelijk wrijving tussen de loopband en het loopdek. Dat verlengt de levensduur van  de looptrainer. Tunturi heeft voor deze handeling een speciale smering, de  T-lube S, ontwikkeld. Deze is eenvoudig aan te brengen. Over het onderhoud en de controle van de loopband is in de handleiding duidelijke informatie opgenomen.