€ 0,00


Post!!!
23-1-2013 08:58:55


Geachte heer Fennema en collega,

Bij deze willen wij u hartelijk danken voor de geleverde sauna. Over het advies en aankoop, levering, opbouw en de snelle nazorg na de opstartproblemen zijn we meer dan tevreden. De afstandsbediening is ook erg prettig in gebruik en zijn ook daar erg blij mee!
 
We hebben er inmiddels al meerdere malen ingezeten en vinden het beiden echt heerlijk om dit nu prive te kunnen gebruiken wanneer we zelf willen. De keuze voor de duo stralers was inderdaad de juiste; we beginnen met de duo stralers en daarna alleen de lange golf stralers aan bij elke sessie. En hij past na de stelpoten te hebben verwijderd ook mooi op de plek naar achteren en neemt zo minimaal ruimte in beslag. De deur is wel weer iets gezakt en schuurt nu weer (wel minder) maar ik weet nu hoe deze te stellen dus dat komt ook vast goed.
 
Jullie zijn zeker aan te bevelen bij vrienden en bekenden en als wij iets gaan vervangen qua sport of zonnebank zullen we ook aan jullie denken.
 
Met vriendelijke groet,
 D.H 

2011; 10 jarig bestaan Suncenter Leuvenheim
12-10-2011 11:16:48


Suncenter maakt genieten van wellness thuis mogelijk

LEUVENHEIM –
“Of je miljonair moet zijn om thuis van wellness te kunnen genieten?”, herhaalt Kees Fennema de vraag. “Nee, echt niet. Je kunt het natuurlijk net zo gek maken als je zelf wilt, maar wij maken dat genieten voor iedereen mogelijk.

Fennema is sinds tien jaar eigenaar van Suncenter, gevestigd aan de doorgaande weg N348 in Leuvemheim.
Buiten staan enkele zwembaden op hun kant in de sneeuw, binnen in de royale showroom staat een keur aan sauna’s, fitness-apparatuur en zonnebanken uitgestald. En daarmee zijn dan ook de vier hoofdzaken waarmee Suncenter zich bezig houdt genoemd: sauna, fitness, zonnen en zwemmen. Het zijn allemaal zaken om passief of actief van te genieten en die daarmee ook de gezondheid,  het welzijn, ten goede komen. Dat valt allemaal onder de noemer ‘wellness’.

Suncenter is een bedrijf waar ‘genieten’ voorop staat. Genieten van een verkwikkend verblijf in een eigen sauna,
genieten van een inspannende workout op spinningbike, loopband of roeimachine, om daarna in je eigen spa bij te komen in de verkwikkende luchtbellen, of om te genieten van het wegdoezelen onder de eigen zonnehemel. Een duik in het eigen zwembad past daar ook perfect in. Genieten, je lichaam en geest de verzorging geven die maken dat je je helemaal prettig voelt. En dat kan allemaal thuis,  zo leert een rondgang door de showroom in Leuvenheim.

“Je hebt echt geen villa nodig om een sauna te kunnen plaatsen”,  legt Mignet Bronsveld uit. “Een paar vierkante meter is voldoende. Onze sauna’s zijn allemaal maatwerk, dus vrijwel overal te realiseren.” Fennema vult aan: “Dat geldt ook voor de spa’s en de zwembaden. Die kunnen vrijwel altijd en overal wel geplaatst worden. Wij verzorgen dat desgewenst ook volledig, dus inclusief het grondwerk en de afwerking. We kunnen zo’n klus volledig uit handen nemen voor de klant.”

Neemt niet weg dat het allemaal toch wel heel duur klinkt. Een gedachte die Fennema met klem bestrijdt. “Je kunt het vanzelfsprekend net zo duur maken als je zelf wilt. Maar er is veel mogelijk en in veel verschillende prijsklassen. Ik daag mensen uit eens bij ons te informeren en ik denk dat we ze kunnen verbazen over de prijzen. En dat geldt voor zowel zonnebanken, fitness-apparaten, sauna’s als zwembaden.

Suncenter, Arnhemsestraat 88, Leuvenheim, tel.: 0575-561000; www.suncenter.nl


Zonlicht & Vitamine D verminderen kans op risico borstkanker
2-7-2011 10:43:25


Persbericht ;  Zonlicht en een vitamine D-rijk dieet verminderen het risico op borstkanker met tot 43 procent
 

Onderzoek onder 70 000 vrouwen laat zien: beslissend daarbij is een voldoende hoge dosis UV-B-straling.  
Dieet en voedingssupplementen hebben slechts een ondersteunende functie.

Veldhoven, 20 juni 2011 (SRF).

Regelmatige blootstelling aan zonlicht en een vitamine D-rijk dieet verminderen het risico om borstkanker te ontwikkelen met ongeveer 32 tot 43 procent. Doorslaggevend daarbij is een voldoende hoge dosis UV-B-straling. Een vitamine D-rijk dieet - zoals vis, zuivelproducten, eieren en bepaalde soorten olie - en voedingssupplementen kunnen het effect van zonlicht weliswaar versterken, maar alleen hebben ze weinig invloed op het ontstaan en de progressie van borstkanker. Tot deze conclusie komen onderzoekers van het Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSRM) - het Franse Nationale Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek in Parijs - in een onderzoek, gepubliceerd in het vakblad “Cancer Epidemiol Biomarkers”.

Voor hun onderzoek observeerden de wetenschappers over een periode van tien jaar ongeveer 70.000 vrouwen. In deze periode werden 2.871 gevallen van borstkanker gediagnosticeerd. Volgens het onderzoek hebben vrouwen die in zonnige gebieden wonen, zoals de Provence, en die vitamine D-rijk eten, een zeer veel lager risico op borstkanker dan vrouwen die zich minder aan zonlicht blootstellen, die in gebieden met weinig zonlicht leven en die via hun voeding of voedingssupplementen minder vitamine D opnemen. "Een hoge dosis vitamine D door zonnestralen en voeding is noodzakelijk om een voldoende beschermend effect voor borstkanker te verwezenlijken. Deze waarde is echter voor vrouwen in noordelijke landen zeer moeilijk te bereiken, aangezien het zonlicht daar niet sterk genoeg is om voldoende vitamine D voorziening te waarborgen", luidt de slotconclusie van de onderzoeksgroep. Na de menopauze, zo vervolgen de wetenschappers, is het veel moeilijker om het beschermende effect van de combinatie van zonlicht en vitamine D rijk voedsel te verwezenlijken. 

Het Sunlight Research Forum (SRF) is een non-profit organisatie die gevestigd is in Nederland. Haar doel is om de meest recente medische en wetenschappelijke inzichten over de gevolgen voor mensen van matige blootstelling aan UV-straling voor een breed publiek beschikbaar te maken. 
 

Bron: Pierre Engel, Guy Fagherazzi, Sylvie Mesrine, Marie-Christine Boutron-Ruault, Francoise Clavel- Chapelonet:
“Joint Effects of Dietary Vitamin D and Sun Exposure on Breast Cancer Risk: Results from the French E3N Cohort”; in: Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 2011;20:187-198. Voor het eerst online gepubliceerd op 2 december 2010.    

Persvoorlichting: 
Ad Brand
Sunlight Research Forum (SRF) Tel.: +31 (0)651 358 180 info@sunlightresearchforum.eu  www.sunlightresearchforum.eu


Goede service staat bij Suncenter hoog in het vaandel
21-6-2011 21:57:41


RONDOM ZUTPHEN ; Magazine over werk en Passie. ( 2008)

In Leuvenheim, aan de de doorgaande weg van Zutphen naar Dieren, staat aan de rechterkant van de weg het pand van Suncenter.  Achtienduizend auto’s passeren dit pand, per dag. Kees Fennema ( 40) uit Doetinchem is er sinds zeven jaar directeur.

Suncenter is een breed bedrijf met fitnessapparatuur, infraroodcabine’s, sauna’s, zonnebanken en zwembaden.
Kees Fennema was zelf jarenlang werkzaam in de electronica  toen hij dit bedrijf, dat al sinds 1975 bestaat, overnam. Het leuke aan verkopen van deze produten is dat de aanschaf ervan voor mensen iets positiefs is. Het is niet zoals b.v een was machine, je baalt ervan dat hij kapot is en dat het geld gaat kosten om hem te vervangen. ”Het zijn leuke aankopen, meestal voor de ontspanning”,  aldus Fennema. Suncenter levert vooral maatwerk in sauna’s. Die kunnen dus helemaal aangepast worden aan de specifieke wensen van de klant.  “Zo worden er bijvoorbeeld ook sauna’s op een plat dak geplaatst.  Maar er zijn ook mensen geweest die in hun sauna dezelfde ronde raampjes wilden als hun boerderij heeft. Dat kan allemaal. We kunnen zelfs een sauna passend maken onder een schuin dak".

Een verandering aan een sauna kost relatief weinig meer dan een klant en klare sauna en het bedrijf kan er voor zorgen dat er bijvoorbeeld een wand in hetzelfde hout wordt meegenomen. Als er bij klanten thuis gebouwd wordt, werkt Suncenter ook regelmatig samen met bouwbedrijven. Een bedrijf als Suncenter heeft veel te maken met tendensen in de markt. Zoals infraroodcabines die de laatste jaren in opkomst zijn. Vaak worden die ook gecombineerd met een sauna. De stralingswarmte van infrarood kan mensen met bijvoorbeeld reuma erg helpen. De reuma wordt er niet doorgenezen,maar de klachten worden er wel minder door.
De omgevingswarmte van een sauna is echt puur voor de ontspanning.

Klantenbinding.
De serviceverlening- in de vorm van onderhoud en goed advies- is bij Suncenter erg belangrijk. 'De aankoop die mensen doen is meestal redelijk groot. Je zit vaak voor langere tijd aan elkaar vast,  omdat wij ook zorgen voor het onderhoud. Het is een goed teken dat als de mensen tevreden zijn over de aankoop van bijvoorbeeld een zonnebank  ze automatisch aan jou denken wanneer op zoek naar een fitnessapparaat, ’ aldus Fennema. Bij het onderhoud moet gedacht worden aan bijvoorbeeld het vervangen van de  lampen van een zonnebank. Deze moeten zowieso een keer in de vijf jaar vervangen worden,omdat ze dan hun bruinende werking verloren hebben. Suncenter maakt zwembaden ook zomer- en winterklaar voor hun klanten. De vraag naar specifieke producten bij het bedrijf is sterk afhankelijk van het seizoen. Zwembaden  bijvoorbeeld worden in het voorjaar en de zomer aangeschaft, terwijl zonnebanken, sauna’s en fitness- apparaten meer winteraankopen zijn. ‘Fitnessapparatuur doet het erg goed op het moment dat mensen zich  een gezondere levensstijl voornemen, bijvoorbeeld in januari,’zegt Fennema.

Veranderende markt.
De klanten bevinden zich door heel Nederland en komen vaak via de website in aanraking met het bedrijf.  ‘We  hebben redelijk wat vaste klanten,’aldus Fennema. ’We leveren bijvoorbeeld ook fitnessapparaten aan sportscholen. Maar er zijn ook mensen die een sauna geplaatst willen hebben in hun vakantiehuisje in het buitenland. Dat kan allemaal’. Het is belangrijk om als bedrijf in te springen op de veranderende markt.  Een voorbeeld is dat steeds meer mensen hun zwembad verwarmen met zonnecollectoren.  Fennema:  ‘Wij verkopen een relatief simpel systeem in de vorm van een mat die je op het dak  van je garage kunt plaatsen. De mat heeft dezelfde oppervlakte als het zwembad en het zwemwater loopt er in kleine, zwarte slangetjes doorheen. Door de zwarte kleur van de slangetjes wordt het zwembadwater verwarmd’.  Ook gebruiken mensen steeds meer zout in hun zwembadwater in plaats van chloor. Het zout heeft een desinfecterende werking en is bovendien goed voor de huid.

Bij Suncenter kunnen klanten ook terecht voor aanverwante artikelen zoals onder meer geuren voor in de sauna en stoomdouches. Bij het bedrijf werken 4 mensen plus twee bezorgers. Meer informatie over Suncenter in Leuvenheim is te vinden op www.suncenter.nl.

Opgetekend door: Esther Koolstra. Fotografie: Hans Hendriks.