Polyester Zwembaden

Een polyester zwembad is een voorgevormd zwembad gemaakt van glasvezel versterkt met polyester. Dit is een licht en sterk materiaal dat ook veel in de scheepsbouw wordt toegepast. Het zwembad is opgebouwd uit meerdere beschermende lagen waardoor het bad waterdicht is en een glad oppervlak heeft. De samenstelling van de lagen verschilt per merk zwembad. De samenstelling van de lagen is uiteindelijk bepalend voor de kwaliteit van het zwembad.

Soorten polyester zwembaden

Voorgevormde polyester zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Meestal is de vorm rechthoekig omdat dit de meeste ruimte biedt maar ronde vormen (boogvormen) en andere vormen zijn ook mogelijk. De diepte van het zwembad hangt af van het model maar dit is doorgaans 1,55 meter. Bij de meeste modellen is een voorgevormde trap aanwezig. Dit kan een Romaanse trap zijn of een hoektrap.

Plaatsing van een polyester zwembad

Voordat het bad geplaatst kan worden moet er eerst voldoende grond uitgegraven worden. Afhankelijk van de bodemsamenstelling wordt er als fundament een betonplaat gelegd (met daarop grind) of maakt men een bed van gestabiliseerd zand. Hierna wordt het zwembad (inclusief skimmers en inspuiters) met een hijskraan op zijn plek getild. Het zwembad wordt vervolgens in fases gevuld terwijl men de zijkanten opvult met gestabiliseerd zand (of grind). Ook worden dan reeds een aantal aansluitingen gerealiseerd. Nadat het bad geheel gevuld is, werkt men de bovenranden nauwkeurig af met randstenen.

Voordelen:

Ze zijn snel te plaatsen, vereisen weinig onderhoud en voelen prettig aan je voeten en handen. Plooien niet, zijn vormvast en hebben meestal ingebouwde trappen.

Nadelen:

Ze zijn alleen in standaard maten te krijgen, dit kan niet op maat gemaakt worden.

Bekijk assortiment

projecten